Raugintų kopūstų sriuba su kiauliena

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Tikriausiai pati gardžiausia raugintų kopūstų sriuba.

Ingredientai

  • Kiauliena 1 kg
  • Rauginti kopūstai Pagal skonį
  • Morkos 1 vnt
  • Svogūno roputės 1 vnt
  • Lauro lapai 2 vnt
  • Pipirai Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Vanduo 2 l

Eiga

  1. Iš kiaulienos mėsos su kaulais išvirti sultinį. Nugriebus putas, sudėti kopūstus. Jei kopūstai labai rūgštūs, prieš dedant į sultinį, juos reikia nuplauti šaltu vandeniu ir nuspausti (kopūstai greičiau suminkštės, jei prieš dedant į sriubą juos kiek patroškinsime).
  2. Baigiant virti, kai kopūstai suminkštėja, sudėti prieskonius (lauro lapelius ir pipirus). Svogūno roputę į sriubą dėti nepjaustytą, kai tik svogūnas suminkštėja, jį reikia iš kopūstienės išgriebti, kad neištežtų.
  3. Į stalą sriubą patiekti su virtomis bulvėmis.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!