Raugintų kopūstų sriuba su kiauliena
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Tikriausiai pati gardžiausia raugintų kopūstų sriuba.
Ingredientai
- Kiauliena 1 kg
- Rauginti kopūstai Pagal skonį
- Morkos 1 vnt
- Svogūno roputės 1 vnt
- Lauro lapai 2 vnt
- Pipirai Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
- Vanduo 2 l
Eiga
- Iš kiaulienos mėsos su kaulais išvirti sultinį. Nugriebus putas, sudėti kopūstus. Jei kopūstai labai rūgštūs, prieš dedant į sultinį, juos reikia nuplauti šaltu vandeniu ir nuspausti (kopūstai greičiau suminkštės, jei prieš dedant į sriubą juos kiek patroškinsime).
- Baigiant virti, kai kopūstai suminkštėja, sudėti prieskonius (lauro lapelius ir pipirus). Svogūno roputę į sriubą dėti nepjaustytą, kai tik svogūnas suminkštėja, jį reikia iš kopūstienės išgriebti, kad neištežtų.
- Į stalą sriubą patiekti su virtomis bulvėmis.