"ponia valevska"
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
"Ponia Valevska" - Jono Pauliaus II mėgstamiausias desertas, kurį valgė Krokuvoje.
Ingredientai
- Sluoksniuota tešla 1 pakuotė (-ės)
- Pienas 500 ml
- Cukrus 50 g
- Vanilinis cukrus 1 pakuotė (-ės)
- Vanilinis pudingas 1 pakuotė (-ės)
- Sviestas 200 g
- Juodieji serbentai 2 stiklinė (-ės)
- Cukraus pudra Pagal skonį
Eiga
- Iškepame orkaitėje 6 sluoksniuotos tešlos lapelius (nekočiodami). Tuo metu kai kepame tešlą, iš pieno bei pudingo miltelių padarome pudingą, įberiame vanil. cukraus bei paprastą cukrų.
- Gale įdedame sviestą bei viską labai gerai išmaišome.
- Paimame 3 iškeptus sloksniuotos tešlos lapelius , išdėliojame juos paeiliui (kad butu Alė stačiakampis) ant jų užtepame juodųjų serbentų džemą, o ant džemo - atvėsusi pudingą, uždengiame viską likusiais tešlos lapeliais, apiberiame cukraus pudra,