"lvovo" varškėtis
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
"lvovo" varškėtis
Ingredientai
- Varškė 500 g
- Cukrus 200 g
- Kiaušiniai 4 vnt
- Sviestas 100 g
- Manai 1 šaukštas (-ai)
- Citrina 1 vnt
- Vanilė 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Razinos Pagal skonį
- Lazdyno riešutai 50 g
- Sviestas 50 g
- Grietinėlė 5 šaukštas (-ai)
- Kakava 3 šaukštas (-ai)
Eiga
- Varškę pertrinti per sietelį arba sumalti mėsmale. Įdėti kambario temperatūros sviestą ir gerai ištrinti iki vientisos masės. Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius išplakti su cukrumi ir sudėti į varškę. Įberti manų kruopas. Viską gerai išplakti mikseriu. Įdėti sutarkuotą citrinos žievelę, įberti vanilinį cukrų, razinas ir riešutus (pagal skonį). Išmaišyti. Tuomet išplakti baltymus iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į varškės masę.
- Gautą masę sudėti į kepimo formą. Jei forma silikoninė, formos tepti nereikia. Jei forma metalinė, formą reikia sutepti sviestu ir pabarstyti miltais.
- Varškėtį kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Viršus turi gražiai parusti. Jei viršus labai greitai iškepa ir patamsėja, varškėtį reikia pridengti kepimo popieriumi.
- Iškepusį varškėtį išimti iš orkaitės ir palikti formoje, kol visiškai atvės.
- Atvėsusį varškėtį apversti ant lėkštės ir apipilti glajumi.
- Glajui skirtus produktus sudėti į nedidelį puodą ir pakaitinti, kol sviestas ištirps ir masė taps vienalytė.
- Varškėtį, aplietą glajumi, pastatyti į šaldytuvą mažiausiai dviem valandom. O geriausia palikti šaldytuve per naktį. O jau ryte galėsite mėgautis arbata ar kava su šiuo skaniu desertu.