"lvovo" varškėtis

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

"lvovo" varškėtis 

Ingredientai

  • Varškė 500 g
  • Cukrus 200 g
  • Kiaušiniai 4 vnt
  • Sviestas 100 g
  • Manai 1 šaukštas (-ai)
  • Citrina 1 vnt
  • Vanilė 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Razinos Pagal skonį
  • Lazdyno riešutai 50 g
  • Sviestas 50 g
  • Grietinėlė 5 šaukštas (-ai)
  • Kakava 3 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Varškę pertrinti per sietelį arba sumalti mėsmale. Įdėti kambario temperatūros sviestą ir gerai ištrinti iki vientisos masės. Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius išplakti su cukrumi ir sudėti į varškę. Įberti manų kruopas. Viską gerai išplakti mikseriu. Įdėti sutarkuotą citrinos žievelę, įberti vanilinį cukrų, razinas ir riešutus (pagal skonį). Išmaišyti. Tuomet išplakti baltymus iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į varškės masę.
  2. Gautą masę sudėti į kepimo formą. Jei forma silikoninė, formos tepti nereikia. Jei forma metalinė, formą reikia sutepti sviestu ir pabarstyti miltais.
  3. Varškėtį kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Viršus turi gražiai parusti. Jei viršus labai greitai iškepa ir patamsėja, varškėtį reikia pridengti kepimo popieriumi.
  4. Iškepusį varškėtį išimti iš orkaitės ir palikti formoje, kol visiškai atvės.
  5. Atvėsusį varškėtį apversti ant lėkštės ir apipilti glajumi.
  6. Glajui skirtus produktus sudėti į nedidelį puodą ir pakaitinti, kol sviestas ištirps ir masė taps vienalytė.
  7. Varškėtį, aplietą glajumi, pastatyti į šaldytuvą mažiausiai dviem valandom. O geriausia palikti šaldytuve per naktį. O jau ryte galėsite mėgautis arbata ar kava su šiuo skaniu desertu.

Panašūs receptai