Tinginys
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Gardusis lietuviškas desertas - tinginys. Labai paprastas pasigaminti ir labai skanus.
Ingredientai
- Sausainiai 750 g
- Kondensuotas pienas 250 g
- Sviestas 200 g
- Kakava 20 g
- Kava 5 g
Eiga
- Sausainius sutrupinti smulkiais gabalėliais. Sviestą išlydyti, į jį supilti sutirštintą pieną, suberti kavą ir kakavos miltelius. Viską pakaitinti, kol pradės tirštėti.
- Šia mase užpilti susmulkintus sausainių gabaliukus. Gerai išmaišius, masę sudėti į formą arba maistinį maišelį, suteikiant jam norimą formą. Laikyti vėsiai, kad sustingtų.
- Į stalą pateikti supjaustytą riekutėmis.