Pyragas su voveraitėmis
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Miltai 250 g
- Sviestas 125 g
- Kiaušinio trynys 2 vnt
- Voveraitės 500 g
- Karštai rūkyta šoninė 100 g
- Svogūnas 1 vnt
- Česnakas 2 skiltelė (-ės)
- Kiaušiniai 2 vnt
- Grietinėlė 250 ml
Eiga
- Tešlai (250 g miltų, 125 g sviesto, 2 kiaušinių tryniai, žiupsnelis druskos) Iš tešlai skirtų produktų išminkyti tešlą ir, suvyniojus į plėvelę, pastatyti porai valandų į šaldytuvą.
- Paruošti įdarą. Į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus sudėti smulkiai supjaustytą šoninę, apkepti. Tuomet sudėti smulkiai supjaustytus svogūnus ir česnaką, apkepti. Sudėti stambiai supjaustytas voveraites ir, įbėrus druskos bei pipirų, trumpai apkepti.
- Paruošta tešla iškloti kepimo formą, tešlą subadyti šakute ir kepti 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Ant apkepusio pyrago pagrindo sudėti voveraičių įdarą. Kiaušinius išplakti su grietinėle ir užpilti ant voveraičių. Pyragą pašauti į orkaitę maždaug 20 min.
- Iškepusį pyragą apibarstyti smulkintomis petražolėmis.