Pyragas su voveraitėmis

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Miltai 250 g
  • Sviestas 125 g
  • Kiaušinio trynys 2 vnt
  • Voveraitės 500 g
  • Karštai rūkyta šoninė 100 g
  • Svogūnas 1 vnt
  • Česnakas 2 skiltelė (-ės)
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Grietinėlė 250 ml

Eiga

  1. Tešlai (250 g miltų, 125 g sviesto, 2 kiaušinių tryniai, žiupsnelis druskos) Iš tešlai skirtų produktų išminkyti tešlą ir, suvyniojus į plėvelę, pastatyti porai valandų į šaldytuvą.
  2. Paruošti įdarą. Į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus sudėti smulkiai supjaustytą šoninę, apkepti. Tuomet sudėti smulkiai supjaustytus svogūnus ir česnaką, apkepti. Sudėti stambiai supjaustytas voveraites ir, įbėrus druskos bei pipirų, trumpai apkepti.
  3. Paruošta tešla iškloti kepimo formą, tešlą subadyti šakute ir kepti 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Ant apkepusio pyrago pagrindo sudėti voveraičių įdarą. Kiaušinius išplakti su grietinėle ir užpilti ant voveraičių. Pyragą pašauti į orkaitę maždaug 20 min.
  4. Iškepusį pyragą apibarstyti smulkintomis petražolėmis.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!