Pyragas su varške, obuoliais ir migdolais
Porcijos:
                10+ porcijos
            Sudėtingumas:
                Pradedančiajam
            Paruošimo laikas:
                2 val. 30 min.
            Nuostabus obuolių, varkės ir migdolų pyragas.
Ingredientai
- Miltai 150 g
 - Kiaušiniai 2 g
 - Obuoliai 4 vnt
 - Varškė 250 g
 - Sviestas 120 g
 - Migdolai 70 g
 - Muskatas maltas 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
 - Cinamonas (maltas) 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
 - Cukrus (įdarui) 80 g
 - Vanilės ekstraktas 1 arb. šaukštelis (-iai)
 - Cukraus pudra 60 g
 - Vanduo 2 šaukštas (-ai)
 
Eiga
- Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir cukraus pudrą. Supjaustykite mažais gabalėliais sviestą ir maišykite su miltais, kol susiformuos masė su gumulėliais.
 - Gerai išplakite kiaušinio trynį su vandeniu. Lėtai pildami į tešlą maišykite, kol mišinys taps vientisas. Suminkykite tešlą į rutulį ir pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą.
 - Po 45min iškočiokite tešlą ant miltuoto paviršiaus ( lentelės ar stalviršio) – kad pagrindas 2-3 centimetrais būtų platesnis nei kepimo forma.
 - Sudėkite tešlą į formą – taip, kad neliktų skylių. Kraštus sulyginkite. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Pakepkite pyrago pagrindą prislėgę lėkšte, kad neiškiltų. Išimkite atvėsti.
 - Iki vientisos masės sumaišykite varškę, cukraus pudrą, vieną kiaušinį ir vanilę. Supilkite į pyrago pagrindą ir išlyginkite mentele.
 - Obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis. Sumaišykite dubenyje cukrų, cinamoną ir muskatą. Tolygiai išdėliokite obuolius.
 - Pabarstykite migdolų drožlėmis ir kepkite apie 1,15 val 180 laipsnių temperatūroje( kol tešla lengvai, gražiai apskrus)
 - Skanaus!