Pyragas su varške, obuoliais ir migdolais
Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
2 val. 30 min.
Nuostabus obuolių, varkės ir migdolų pyragas.
Ingredientai
- Miltai 150 g
- Kiaušiniai 2 g
- Obuoliai 4 vnt
- Varškė 250 g
- Sviestas 120 g
- Migdolai 70 g
- Muskatas maltas 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
- Cinamonas (maltas) 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
- Cukrus (įdarui) 80 g
- Vanilės ekstraktas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Cukraus pudra 60 g
- Vanduo 2 šaukštas (-ai)
Eiga
- Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir cukraus pudrą. Supjaustykite mažais gabalėliais sviestą ir maišykite su miltais, kol susiformuos masė su gumulėliais.
- Gerai išplakite kiaušinio trynį su vandeniu. Lėtai pildami į tešlą maišykite, kol mišinys taps vientisas. Suminkykite tešlą į rutulį ir pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą.
- Po 45min iškočiokite tešlą ant miltuoto paviršiaus ( lentelės ar stalviršio) – kad pagrindas 2-3 centimetrais būtų platesnis nei kepimo forma.
- Sudėkite tešlą į formą – taip, kad neliktų skylių. Kraštus sulyginkite. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Pakepkite pyrago pagrindą prislėgę lėkšte, kad neiškiltų. Išimkite atvėsti.
- Iki vientisos masės sumaišykite varškę, cukraus pudrą, vieną kiaušinį ir vanilę. Supilkite į pyrago pagrindą ir išlyginkite mentele.
- Obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis. Sumaišykite dubenyje cukrų, cinamoną ir muskatą. Tolygiai išdėliokite obuolius.
- Pabarstykite migdolų drožlėmis ir kepkite apie 1,15 val 180 laipsnių temperatūroje( kol tešla lengvai, gražiai apskrus)
- Skanaus!