Pyragas su daržovių įdaru

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Pavasarinis (beveik vasarinis) pyragas.

Ingredientai

  • Miltai 240 g
  • Sviestas 100 g
  • Kiaušinio trynys 5 vnt
  • Grietinė 3 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kepamieji milteliai Pagal skonį
  • Kopūstai Pagal skonį
  • Paprika 1 vnt
  • Svogūnas 1 vnt
  • Česnakas 2 skiltelė (-ės)
  • Rūgštyniai 100 g
  • Špinatai 100 g
  • Aliejus 3 šaukštas (-ai)
  • Cukrus 1 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Sviestą išsukti iki baltumo. Nuolat sukant, įmušti po vieną trynį. Kai bus įmušti visi tryniai ir masė taps vientisa, įdėti grietinę, supilti kepimo miltelius ir miltus. Išminkyti tešlą, kurią mažiausiai 1 val. pastatyti į šaldytuvą.
  2. Kol tešla šaldytuve, paruošiamas įdaras. Kopūstą supjaustyti plonomis juostelėmis. Papriką supjaustyti juostelėmis. Morką sutarkuoti burokine tarka. Svogūną supjaustyti plonais pusžiedžiais, česnaką susmulkinti. Rūgštynes ir špinatus smulkiai supjaustyti.
  3. Didelėje keptuvėje įkaitinti aliejų. Jame apkepti svogūną, sudėti česnaką, morką, ir papriką. Viską trumpai apkepti. Sudėti kopūstus, rūgštynes, špinatus, įberti cukrų, druskos ir pipirų. Viską patroškinti apie 5 min.
  4. Nuimti nuo ugnies ir leisti atvėsti.
  5. Tešlą padalinti į dvi dalis. Vieną dalį iškočioti į 25 cm skersmens apskritimą, įdėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Sudėti įdarą (kalneliu), paliekant laisvus 2-3 cm kraštus. Antrąją tešlos dalį iškočioti į truputį didesnį apskritimą, kuriame išpjauti 6 lapelius. Uždengti pyragą antruoju tešlos lakštu. Pirštais užspausti kraštus. Kraštuose padaryti 2-3 cm įpjovimus ir kiekviename įpjovime užlenkti vieną kraštą.
  6. Pyrago viršų sutepti išplaktu kiaušinio tryniu.
  7. Pyragą kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min., kol pyragas gražiai paruduos.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!