Pyragas su daržovių įdaru
Šefo receptai
Įkėlė: Bir 6, 2019
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Pavasarinis (beveik vasarinis) pyragas.
Ingredientai
- Miltai 240 g
- Sviestas 100 g
- Kiaušinio trynys 5 vnt
- Grietinė 3 arb. šaukštelis (-iai)
- Kepamieji milteliai Pagal skonį
- Kopūstai Pagal skonį
- Paprika 1 vnt
- Svogūnas 1 vnt
- Česnakas 2 skiltelė (-ės)
- Rūgštyniai 100 g
- Špinatai 100 g
- Aliejus 3 šaukštas (-ai)
- Cukrus 1 šaukštas (-ai)
Eiga
- Sviestą išsukti iki baltumo. Nuolat sukant, įmušti po vieną trynį. Kai bus įmušti visi tryniai ir masė taps vientisa, įdėti grietinę, supilti kepimo miltelius ir miltus. Išminkyti tešlą, kurią mažiausiai 1 val. pastatyti į šaldytuvą.
- Kol tešla šaldytuve, paruošiamas įdaras. Kopūstą supjaustyti plonomis juostelėmis. Papriką supjaustyti juostelėmis. Morką sutarkuoti burokine tarka. Svogūną supjaustyti plonais pusžiedžiais, česnaką susmulkinti. Rūgštynes ir špinatus smulkiai supjaustyti.
- Didelėje keptuvėje įkaitinti aliejų. Jame apkepti svogūną, sudėti česnaką, morką, ir papriką. Viską trumpai apkepti. Sudėti kopūstus, rūgštynes, špinatus, įberti cukrų, druskos ir pipirų. Viską patroškinti apie 5 min.
- Nuimti nuo ugnies ir leisti atvėsti.
- Tešlą padalinti į dvi dalis. Vieną dalį iškočioti į 25 cm skersmens apskritimą, įdėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Sudėti įdarą (kalneliu), paliekant laisvus 2-3 cm kraštus. Antrąją tešlos dalį iškočioti į truputį didesnį apskritimą, kuriame išpjauti 6 lapelius. Uždengti pyragą antruoju tešlos lakštu. Pirštais užspausti kraštus. Kraštuose padaryti 2-3 cm įpjovimus ir kiekviename įpjovime užlenkti vieną kraštą.
- Pyrago viršų sutepti išplaktu kiaušinio tryniu.
- Pyragą kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min., kol pyragas gražiai paruduos.