Pyragai su figomis ir ožkos sūriu

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Ypatingas figų pyragas, ar kada bandėte tokį išsikepti? Egzotiškas ir ypatingo skonio.

Ingredientai

  • Tešlai: Miltai 2 stiklinė (-ės)
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Cukrus 2 šaukštas (-ai)
  • Druska Pagal skonį
  • Šaltas vanduo 1 stiklinė (-ės)
  • Įdarui: miltai 2 šaukštas (-ai)
  • Figos 500 g
  • Bazilikas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Ožkos arba saldžios grietinėlės sūris 100 g
  • Grietinėlė 50 ml
  • Kiaušinis 1 vnt
  • Rudasis cukrus Pagal skonį
  • Paskutinis sluoksnis: Sviestas 100 g
  • Cukrus arba vanilinis cukrus Pagal skonį
  • Migdolai kapoti 1 stiklinė (-ės)

Eiga

  1. Įkaitinti orkaitę apie 180 C.
  2. Tešla. Sumaišykite ir išplakite su mikseriu sviestą, kiaušinius, miltus, cukrų ir pamažu supilkite šaltą vandenį. Tešlą įdėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.
  3. Tešlą įtieskite į kepimo indą, geriau būtų naudoti du nedidelius vienkartiniam kepimui skirtus indus, galėsite iškepti du pyragėlius.
  4. Įdaras. Sumaišykite kiaušinį su cukrumi, sviestu, figomis, žiupsniu druskos, ožkos sūriu, baziliku, grietinėle. Įdarą supilkite į pyragiukus.
  5. Pabaigai. Sumaišykite smulkintus migdolus, cukrų ir ištirpintą sviestą, užpilkite ant viršaus.
  6. Įdėkite keptis apie 25 minutes. Valgykite šiltus. P.S. galite naudoti ir kitokį sūrį, pavyzdžiui saldžios grietinėlės. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!