Pyragai su figomis ir ožkos sūriu
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.
Ypatingas figų pyragas, ar kada bandėte tokį išsikepti? Egzotiškas ir ypatingo skonio.
Ingredientai
- Tešlai: Miltai 2 stiklinė (-ės)
- Kiaušiniai 2 vnt
- Cukrus 2 šaukštas (-ai)
- Druska Pagal skonį
- Šaltas vanduo 1 stiklinė (-ės)
- Įdarui: miltai 2 šaukštas (-ai)
- Figos 500 g
- Bazilikas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Ožkos arba saldžios grietinėlės sūris 100 g
- Grietinėlė 50 ml
- Kiaušinis 1 vnt
- Rudasis cukrus Pagal skonį
- Paskutinis sluoksnis: Sviestas 100 g
- Cukrus arba vanilinis cukrus Pagal skonį
- Migdolai kapoti 1 stiklinė (-ės)
Eiga
- Įkaitinti orkaitę apie 180 C.
- Tešla. Sumaišykite ir išplakite su mikseriu sviestą, kiaušinius, miltus, cukrų ir pamažu supilkite šaltą vandenį. Tešlą įdėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.
- Tešlą įtieskite į kepimo indą, geriau būtų naudoti du nedidelius vienkartiniam kepimui skirtus indus, galėsite iškepti du pyragėlius.
- Įdaras. Sumaišykite kiaušinį su cukrumi, sviestu, figomis, žiupsniu druskos, ožkos sūriu, baziliku, grietinėle. Įdarą supilkite į pyragiukus.
- Pabaigai. Sumaišykite smulkintus migdolus, cukrų ir ištirpintą sviestą, užpilkite ant viršaus.
- Įdėkite keptis apie 25 minutes. Valgykite šiltus. P.S. galite naudoti ir kitokį sūrį, pavyzdžiui saldžios grietinėlės. Skanaus!