Pusryčių krepšeliai
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Receptas, kurį galima pritaikyti su pačiais įvairiausiais įdarais.
Ingredientai
- Sumuštinių duona 6 vnt
- Kumpis Pagal skonį
- Svogūnas (smulkintas) Pagal skonį
- Sūris Pagal skonį
- Aliejus 1 šaukštas (-ai)
- Kiaušiniai 2 vnt
- Pienas 150 ml
- Petražolės, druska, pipirai Pagal skonį
Eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūnus su kumpiu.
- Duoną galite palikti kvadratinę (tik nupjaukite pluteles) arba naudodamiesi stikline, skardine ir kt. pasidaryti apskritimus. Pasinaudodami kočėlu arba apvalia stikline ją suspauskite, kad būtų plokščia.
- Lengvai patepkite aliejumi keksiukų kepimo indą ir į kiekvieną formą įdėkite po duonos riekutę. Pakepkite orkaitėje apie 3 min. Duona neturi apskrusti, tiesiog turi truputį išsausėti.
- Išplakite kiaušinius su pienu, įdėkite patražolių, druskos ir pipirų pagal jūsų skonį.
- Kumpio ir svogūnų mišinį paskirstykite tarp šešių keksiukų formų. Tada sudėkite sūrį. Kiaušinio mišinį greitai užpilkite ant viršaus (apie 3-5 šaukštus.) ir nieko nelaukdami dėkite kepti į orkaitę. Jeigu uždelsite - kiaušinis pradės gertis į duoną.
- Kepkite apie 12-15 min., kol vidus sukietėja, o viršus lengvai apskrunda. Iškepus, palaikykite orkaitėje apie 5 min.