Purūs vištienos kukuliai sūrio ir grietinėlės padaže

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Elegantiški vištienos kukuliai su švelniu grietinėlės padažu ir daug daug sūrio - tai būtent tai, kuo galėtumėte palepinti artimuosius šią dar vieną, nuostabią dieną.

Ingredientai

  • Vištienos krūtinėlių filė 500 g
  • Sviestas 1 vnt
  • Kiaušinis 1 vnt
  • Grietinėlė 200 g
  • Sūris 150 g
  • Druska, pipirai Pagal skonį
  • Česnakas 2 skiltelė (-ės)
  • Žalumynai Pagal skonį

Eiga

  1. Vištienos filė supjaustome labai smulkiai.
  2. Suberiame į vištieną smulkiai pjaustytą svogūną, įberiame druskos, pipirų, įmušame kiaušinį, kruopščiai išmaišome.
  3. Kepimo indą patepame aliejumi, rankomis formuojame nedidelius kukulius ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 min.
  4. Smulkia tarka sutarkuojame sūrį, sudedame išspaustas česnako skilteles, sumaišome su grietinėle. Užpilame ant apkeptų kukulių ir vėl pašauname į orkaitę. Kepame dar apie 15-20 min.
  5. Prieš patiekdami pabarstome žalumynais.
  6. Skanaus:)

Panašūs receptai