Puode troškinta jautiena

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 28, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Ingredientai

  • Jautiena 1 kg
  • Lašiniai Pagal skonį
  • Sviestas 2 šaukštas (-ai)
  • Svogūno roputės 1 vnt
  • Salierai Pagal skonį
  • Petražolių šaknys 1 vnt
  • Morkos 1 vnt
  • Citrinų sultys 1 vnt
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Lauro lapai Pagal skonį
  • Miltai 2 šaukštas (-ai)
  • Sviestas 1 šaukštas (-ai)
  • Sultinys 1 stiklinė (-ės)
  • Salierai 200 g
  • Citrina 1 vnt
  • Malti pipirai Pagal skonį
  • Grietinė Pagal skonį
  • Cukrus Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. Mėsą nuplauti šalto vandens srove, nusausinti, pasūdyti bei prismaigstyti rūkyto kumpio ar lašinukų juostelių. Į puodą sudėti pusę receptūroje nurodyto sviesto, griežinėliais supjaustytas daržoves, prieskonius ir ant viršaus uždėti paruoštą mėsą. Apšlakstyti vynu ir citrinos rūgštimi, įpilti 1 - 1,5 stiklinės vandens ir 1 valandą troškinti ant silpnos kaitros.
  2. Salierų padažas: Miltus kepinti su sviestu, kol jie parusvėja. Tada supilti sultinį, sudėti smulkiai sutarkuotą salierą, įspausti citrinų sultis, pasūdyti, suberti cukrų, prieskonius ir viską trumpai pavirti. Paskiausiai supilti grietinę, pakaitinti, bet nebevirinti.
  3. Į stalą troškintą jautieną pateikti su riebaluose troškintomis ar virtomis bulvėmis, morkomis, burokėliais ir marinuotais grybais. Padažą pateikti atskirai, padažinėje.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!