Prancūziški sviestiniai rageliai
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Įsileiskime į namus nors truputėlį Prancūzijos dvelksmo kartu su prancūziškais sviestiniais rageliais Croissants.
Ingredientai
- Miltai 500 g
- Druska 12 g
- Cukrus 55 g
- Pienas 300 ml
- Sviestas 320 g
- Kiaušinis 1 vnt
- Mielės 21 g
Eiga
- Paruoškite mielinę tešlą: sumaišykite miltus, cukrų, mieles ir druską. Po to supilkite pieną, viską gerai išmaišykite ir išminkykite iki vientisos masės.
- Tešlą dėkite į aliejumi išteptą indą, apdenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite kokioms 2 valandoms ramiai pastovėti, kad tešla pakiltų dvigubai.
- Kuomet tešla pakilo, reikia ją gerai išminkyti ir suvyniojus į maistinę plėvelę padėti į šaldytuvą kokioms 6-7 valandoms.
- Kuomet tešla pabuvo šaldytuve, išimkite ją ir iškočiokite kvadratą, apie 40x40 dydžio.
- Iš šaldytuvo išimkite sviestą, susukite į maistinę plėvelę, padaužykite, kad suminkštėtų ir pasidarytų blynas.
- Sviestą dėkite į iškočiotos tešlos centrą ir aplankstykite tešlą iš visų kraštų, kad padengtumėte sviestą tešla.
- Apverskite tešlą, kad visi užlenkimai būtų kitoje pusėje ir pradėkite tešlą kočioti į pailgą lakštą.
- Kiekvieną pailgo tešlos lakšto kraštą sulenkite iki vidurio, tuomet perlenkite pusiau – kaip knygą. Sulankstytą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą vienai valandai.
- Po valandos, išimkite tešlą iš šaldytuvo, vėl iškočiokite tešlą į pailgą lakštą ir suvyniokite atgal į plėvelę, dėkite dar 1 valandai į šaldytuvą.
- Išėmę tešlą iš šaldytuvo, tešlą iškočiokite, supjaustykite trikampiais ir sukite trikampėlius nuo ilgiausio krašto, suformavę ragelio formą.
- Suformuotus ragelius palikite pastovėti dar 1,5-2 valandas, kad kiek pakiltų.
- Pyragėliams pakilus, aptepkite plaktu kiaušiniu.
- Dėkite keptis pyragėlius apie 10 minučių 190 laipsnių temperatūros orkaitėje, po to sumažinkite temperatūrą iki 170 laipsnių ir leiskite pasikepinti dar 7 minutes, kad rageliai būtų auksinės spalvos.
- Skanaus ir sėkmės!