Dieviško skonio prancūziškas desertas Creme Brulee

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Ypatingas, tačiau ne taip sunkiai paruošiamas desertas Creme Brulee iš Prancūzijos. Išvertus iš prancūzų kalbos Creme Brulee reiškia degintą grietinėlę. Lengvos konsistencijos pudingas, su karameline traškia plutele, kurią pralaužti - pats malonumas. Pagaminti tikrai nėra sunku, būtinai išbandykite ir pagaminkite savo mylimiesiems.

Ingredientai

  • Cukrus 200 g
  • Miltai 100 g
  • Kiaušinių tryniai 4 vnt
  • Vanilės ankštis 2 vnt
  • Romas 80 ml
  • Grietinėlė 400 ml
  • Riebus pienas 400 ml

Eiga

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 110°C temperatūros.
  2. Iš vanilės ankšties išimkite vanilės grūdelius.
  3. Ant nedidelės ugnies pakaitinkite grietinėlę ir įmeskite vanilės grūdelius bei pačią vanilės ankštį. Pakaitinkite, kol pradės kilti burbuliukai, tačiau neužvirinkite. Po to padėkite atvėsti išėmę vanilę.
  4. Trynius suplakite su cukrumi,romu, be mikserio, po to nuimkite putas, perkoškite, supilkite grietinėlę.
  5. Masę išpilstykite į 4-5 kepimo formeles ir pašaukite į orkaitę 30 - 40 minučių. Į skardą pripilkite verdančio vandens, kad apsemtų iki 1/2 formeles.
  6. Paruoštą desertą atvėsinkite iki kambario temperatūros bei dėkite į šaldytuvą 3 val., kad masė sustingtų.
  7. Prieš patiekiant atšaldyto kremo paviršių padenkite plonu sluoksniu cukraus plutele bei specialiu degikliu pakaitinkite kol cukrus pradės karamelizuotis.
  8. Jei neturite spec. įrankio galite orkaitėje įjungti „grill’io“ funkciją ir keliom minutėm pakaitinti kol cukrus išsilydys ir padės karamelizuotis. Degiklių galite rasti internetinėse parduotuvėse, galima rasti ir visiškai nebrangių degiklių.
  9. Skanaus!

Panašūs receptai