Dieviško skonio prancūziškas desertas Creme Brulee
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Ypatingas, tačiau ne taip sunkiai paruošiamas desertas Creme Brulee iš Prancūzijos. Išvertus iš prancūzų kalbos Creme Brulee reiškia degintą grietinėlę. Lengvos konsistencijos pudingas, su karameline traškia plutele, kurią pralaužti - pats malonumas. Pagaminti tikrai nėra sunku, būtinai išbandykite ir pagaminkite savo mylimiesiems.
Ingredientai
- Cukrus 200 g
- Miltai 100 g
- Kiaušinių tryniai 4 vnt
- Vanilės ankštis 2 vnt
- Romas 80 ml
- Grietinėlė 400 ml
- Riebus pienas 400 ml
Eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki 110°C temperatūros.
- Iš vanilės ankšties išimkite vanilės grūdelius.
- Ant nedidelės ugnies pakaitinkite grietinėlę ir įmeskite vanilės grūdelius bei pačią vanilės ankštį. Pakaitinkite, kol pradės kilti burbuliukai, tačiau neužvirinkite. Po to padėkite atvėsti išėmę vanilę.
- Trynius suplakite su cukrumi,romu, be mikserio, po to nuimkite putas, perkoškite, supilkite grietinėlę.
- Masę išpilstykite į 4-5 kepimo formeles ir pašaukite į orkaitę 30 - 40 minučių. Į skardą pripilkite verdančio vandens, kad apsemtų iki 1/2 formeles.
- Paruoštą desertą atvėsinkite iki kambario temperatūros bei dėkite į šaldytuvą 3 val., kad masė sustingtų.
- Prieš patiekiant atšaldyto kremo paviršių padenkite plonu sluoksniu cukraus plutele bei specialiu degikliu pakaitinkite kol cukrus pradės karamelizuotis.
- Jei neturite spec. įrankio galite orkaitėje įjungti „grill’io“ funkciją ir keliom minutėm pakaitinti kol cukrus išsilydys ir padės karamelizuotis. Degiklių galite rasti internetinėse parduotuvėse, galima rasti ir visiškai nebrangių degiklių.
- Skanaus!