Prancūziška svogūnų sriuba

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Sviestas 100 g
  • Svogūnas 2 kg
  • Jautienos sultinys 1 l
  • Čiobreliai Pagal skonį
  • Petražolės Pagal skonį
  • Lauro lapai 1 vnt
  • Baguette 8 riekė (-ės)
  • Tarkuotas sūris 250 g

Eiga

  1. Dideliame prikaistuvyje ištirpinti sviestą, sudėti svogūnus ir kepti uždengus ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišant 20 min., kol svogūnai suminkštės.
  2. Nuimti dangtį ir kepti juos dar 1 valandą, kol svogūnai galutinai suminkštės ir pradės karamelizuotis.
  3. Įpilti 1/2 stiklinės sultinio ir troškinti apie 5 min., kol sultinys beveik išgaruos. Taip per tris kartus dar supilti 1 1/2 stiklinės sultinio.
  4. Virvute surišti visus prieskonius ir juos sudėti į svogūnus kartu su likusiu sultiniu. Paskaninti druska ir šviežiai maltais pipirais.
  5. Užvirinti, sumažinti ugnį ir virti nuo kraštų retkarčiais ‘nugramdant’ susikaramelizavusius svogūnų gabalėlius, apie 40 min., kol sriuba sutirštės.
  6. Orkaitė – 200C.
  7. Sriuba supilstyti į 4 dubenėlius, užtarkuoti dalį sūrio. Ant kiekvienos porcijos uždėti po 2 baguette riekeles ir jas užbarstyti likusiu sūriu. Dėti į orkaitę 5 min., kol sūris išsilydis.
  8. Tiekti iš karto.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!