Prancūziška svogūnų sriuba
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Sviestas 100 g
- Svogūnas 2 kg
- Jautienos sultinys 1 l
- Čiobreliai Pagal skonį
- Petražolės Pagal skonį
- Lauro lapai 1 vnt
- Baguette 8 riekė (-ės)
- Tarkuotas sūris 250 g
Eiga
- Dideliame prikaistuvyje ištirpinti sviestą, sudėti svogūnus ir kepti uždengus ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišant 20 min., kol svogūnai suminkštės.
- Nuimti dangtį ir kepti juos dar 1 valandą, kol svogūnai galutinai suminkštės ir pradės karamelizuotis.
- Įpilti 1/2 stiklinės sultinio ir troškinti apie 5 min., kol sultinys beveik išgaruos. Taip per tris kartus dar supilti 1 1/2 stiklinės sultinio.
- Virvute surišti visus prieskonius ir juos sudėti į svogūnus kartu su likusiu sultiniu. Paskaninti druska ir šviežiai maltais pipirais.
- Užvirinti, sumažinti ugnį ir virti nuo kraštų retkarčiais ‘nugramdant’ susikaramelizavusius svogūnų gabalėlius, apie 40 min., kol sriuba sutirštės.
- Orkaitė – 200C.
- Sriuba supilstyti į 4 dubenėlius, užtarkuoti dalį sūrio. Ant kiekvienos porcijos uždėti po 2 baguette riekeles ir jas užbarstyti likusiu sūriu. Dėti į orkaitę 5 min., kol sūris išsilydis.
- Tiekti iš karto.