Pomidorų, sūrio, bazilikų ir kedro riešutų pyragas

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Ypatingas pyragas su pomidorais, bazilikais, sūriu ir kedro riešutais. Būtinai pabandykite pasigaminti, mes esame beveik šmtu procentų įsitikinę, jog visiems šis kepinys tikrai patiks. Ypač pomidorų mėgėjams ir vegetarams. :)

Ingredientai

  • Sluoksniuota tešla 1 vnt
  • Vyšniniai pomidoriukai 300 g
  • Parmezano sūris 100 g
  • Mocarelos sūris 100 g
  • Pesto padažas 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Cukrus 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Česnakas 2 skiltelė (-ės)
  • Kedro riešutai Pagal skonį
  • Šviežio baziliko lapeliai 5 vnt
  • Balzaminis actas 1 šaukštas (-ai)
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį

Eiga

  1. Geriau pirkite bemielę sluoksniuotą tešlą, kuri būna kaip vienas didelis lakštas, nes kitą tešlą turėsite sulipdyti.
  2. Visų pirma į kepimo indą įtiesiame popierių, ar foliją, tuomet patepame ją riebalais, įtiesiame tešlą ir suformuojame pagal indo formą, galime tešlą čiut vietomis įpjauti, bet tešlos nereikia perpjauti. Tuomet dedame kiek pasikepti sluoksniuotą tešlą. Apie 15 minučių. Kad kiek pakiltų ir kiek pradėtų gelsti. Bet nedaug, nes vėl dėsime pasikepinti. Jeigu į tešlą iškart dėtume įdarą tešla nelabai iškeptų ir būtų kaip košė.
  3. Tuo pačiu metu supjaustome visus pomidorus, baziliko lapelius, sutarkuojame sūrius, .
  4. Ant supjaustytų pomidorų pilame balzaminį actą, česnaką, pesto padažo du šaukštelius, baziliko lapelius, bet pasiliekame kelis lapelius paskutiniam sluoksniui dekoruoti, tuomet pipirus, druskytę, bet nedėkite per daug druskos, nes sūriai yra pakankamai sūrūs.
  5. Kuomet tešla kiek pakepė dedame pomidorus, kažkiek pomidoriukų pasiliekame paskutiniam sluoksniui, barstome kedro riešutus, kokią saują, tuomet barstome visą sūrį, ant jo dedame pomidoriukus, kelis baziliko lapelius.
  6. Viską dedame pasikepti dar 15 minučių, kol sūris pradeda gražiai geltonuoti.
  7. Skanaus!

Panašūs receptai