Pomidorų sriuba

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Skanioji pomidorinė

Ingredientai

  • Svogūnas 2 vnt
  • Morkos 1 vnt
  • Česnakas 2 skiltelė (-ės)
  • Aitrusis raudonasis pipiras Pagal skonį
  • Pomidorai 1 kg
  • Bouquet garni 1 pakuotė (-ės)
  • Grietinėlė 5 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Puodan pilame aliejų ir, kai jis įkais, į jį suberiame sambar masalą, smulkintą svogūną, smulkintą aštrų pipirą, česnaką ir smulkiai tarkuotą morką. Kepiname ant mažos ugnelės gal 15 min. Per tą laiką sudedame pomidorus į kokį indą ir užplikome verdančiu vandeniu. Po poros minučių vandenį nupilame ir pomidorus nulupame bei smulkiai susipjaustome. Sudedame į tą patį puodą ir užpilame dar maždaug litru vandens, sudedame bouquet garni, pipirus, kalendas, susmulkintus bazilikų lapelius ir paliekame virti ant mažos ugnelės kokį pusvalandžiuką. Atvėsiname šiek tiek, išimame bouquet garni ir pertrinamelabai ar nelabai. Šįkart aš tryniau nepilnai, tai yra liko gabalėlių ir jie labai skaniai valgosi. Tada užkaičiame, supilame grietinėlę, paskaniname sriubą cukrumi, druska, maltais pipirais. Pasikartosiu, dieviškas reikalas.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!