Natūralus pomidorų padažas
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.
Paprastas natūralaus pomidorų padažo receptas. Išbandykite!
Ingredientai
- Pomidorai 7 kg
- Šviežiai spaustos citrinų sultys arba radonojo vyno actas 65 ml
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Užvirkite didelį puodą vandens. Taip pat šalia pasiruoškite indą su šaltu vandeniu (įdėkite ledukų, kad jis būtų tikrai šaltas).
- Nuimkite pomidorų šakeles jas išpjaudami ir kiekvieno pomidoro apačioje su peiliu įpjaukite X formą.
- Paruoštus pomidorus po kelis dėkite į verdantį vandenį, palaikykite apie 45-60 s, kol jų odelė pradės luptis. Ištraukite ir įmeskite į ledinį vandenį, po to į paprastą indą, kuriame jie galėtų pilnai atvėsti. Pasinaudodami peiliu pilnai nulupkite pomidorų odeles.
- Pomidorus susmulkinkite. Galite naudoti maisto smulkintuvą ir priklausomai nuo skonio paruošti glotnų padažą (pomidorus sutrinkite) arba su pomidorų gabaliukais.
- Smulkintus pomidorus virkite apie 30-90 min. priklausomai nuo norimos išgauti konsistencijos. Įmaišykite mažiausiai 35 ml citrinų sulčių arba acto. Pagal skonį galite įpilti daugiau (iki 120 ml), taip pat pagal skonį padažą pagardinkite druska.
- Leiskite padažui atvėsti. Jį galite užšaldyti (laikysis apie 3 mėn.) arba užkonservuoti vandens metodu (laikysis apie 1 m.)