Pomidorų ir pankolių baltoji duona
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Paprastoji baltoji duona, pagardinta pankoliais ir pomidorais - puikus iškylų ar šventinės duonos receptas. O patį duonos receptą galite naudoti norėdami išsikepti ir paprastą duoną, visuomet galite eksperimentuoti ir į duoną įmaišyti riešutų ar apibarstyti sezamo sėklomis. Receptas universalus, todėl kiekvienas gali įdėti kokį sau patinkantį ingredientą.
Ingredientai
- Česnakas 3 skiltelė (-ės)
- Alyvuogių aliejus 8 šaukštas (-ai)
- Rozmarinas Pagal skonį
- Citrinos žievelė 1 vnt
- Pankoliai 1 vnt
- Vyšniniai pomidoriukai 12 vnt
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Pirpiras Pagal skonį
- Miltai 500 g
- Sausos mielės 7 g
- Šiltas vanduo 150 ml
- Aliejus 3 šaukštas (-ai)
- Pienas 250 ml
- Sviestas 1 šaukštas (-ai)
- Cukrus 1 arb. šaukštelis (-iai)
Eiga
- Gaminame duonos tešlą. Jeigu norite galite nusipirkti ir jau paruoštą šaldytą duonos tešlą. Duonos tešlai naudosime 500g miltų, šiltą vandenį, druską ir mieles. Pasiruošiame visus produktus.
- Mieles ištirpiname šiltame vandenyje, kol suputos, supilame pieną, druską, ir viską sumaišome su miltais. Sudedame sviestą, plakame su mikseriu. Indą, į kurį dėsime tešlą, jog ji kiek pakiltų, ištepame paprastu aliejumi, reikės 3-4 šaukštų aliejaus. Sudedame tešlą ir laukiame apie valandą, kad tešla pakiltų maždaug dvigubai.
- Indą, į kurį dėsime tešlą, jog ji kiek pakiltų ištepame paprastu aliejumi, reikės 3-4 šaukštų. Sudedame tešlą ir laukiame apie valandą, kad tešla pakiltų maždaug dvigubai.
- Tešlai pakilus ją gerai išminkome. Dedame į indą, pateptą aliejumi. Suformuojame ovalą, po to dar paliekame tešlai kiek pakilti.
- Kuomet tešla dar kyla kitame inde susmulkiname pankolį, česnaką, supilame alyvuogių aliejų, užberiame susmulkintą rozmariną, pipirus, citrinos žievelę - šiuo mišiniu pertepame duonos riekę. Uždedame ir įsmeigiame į tešlą pomidoriukus.
- Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių.
- Šauname keptis duoną apie 30-40 minučių iki kol duona gražiai pakils.
- Patarimas. Jeigu norite, jog duonos pluta būtų kiek kietesnė, traškesnė, įdėkite dudenį su vandeniu į orkaitę.
- Skanaus!