Pomidorinė vištienos sriuba su avinžirniais

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Soti, sodraus skonio ir gardi pomidorinė sriuba su vištiena ir avinžirniais puikiai tiks pietums ar netgi vakarienei. Skrandis liks laaaaabai patenkintas, gomurys irgi:) 

Ingredientai

  • Trinti pomidorai 500 ml
  • Vanduo 800 ml
  • Morka 1 vnt
  • Saliero kotas 1 vnt
  • Vištienos krūtinėlė 300 g
  • Svogūnas 1 vnt
  • Konservuoti avinžirniai 1 skardinė (-ės)
  • Brokolis 1 ketvirtadalis
  • Malti juodieji pipirai 1 žiupsnelis
  • Kario prieskoniai 1 žiupsnelis
  • Druska 1 žiupsnelis
  • Petražolių, krapų ar kitų žalumynų 1 sauja (-os)

Eiga

  1. Keptuvėje ant nedidelio kiekio aliejaus apkepiname susmulkintą svogūną, salierą ir sutarkuotą morką.
  2. Į šį mišinį dedame nedideliais, maždaug 1 centimetro dydžio gabalėliais supjaustytą vištienos krūtinėlę ir dar šiek tiek pakepame.
  3. Apkeptus produktus perkeliame į puodą, kuriame virsime sriubą, ir užpilame vandeniu, užverdame. Leidžiame pavirti apie 15 minučių, tuomet sudedame trintus pomidorus, avinžirnius ir susmulkintus brokolius.
  4. Paskaniname prieskoniais, pasūdome, įberiame smulkintų žalumynų (jei patinka aštriau, galima gardinti aitriąja paprika). Vėl palaukiame, kol užvirs, ir dar paverdame apie 15 minučių.
  5. Sriubą paskaniname grietine. Šalia patiekiame paskrudintų prancūziško batono riekelių.
  6. Skanaus :)

Panašūs receptai