Pomidorinė vištienos sriuba su avinžirniais
#idėjosvakarienei #paprastossriubos #pomidorųsriuba #sriubos #sriubosdiena #sriubosreceptai #vištienossriuba
Soti, sodraus skonio ir gardi pomidorinė sriuba su vištiena ir avinžirniais puikiai tiks pietums ar netgi vakarienei. Skrandis liks laaaaabai patenkintas, gomurys irgi:)
Ingredientai
- Trinti pomidorai 500 ml
- Vanduo 800 ml
- Morka 1 vnt
- Saliero kotas 1 vnt
- Vištienos krūtinėlė 300 g
- Svogūnas 1 vnt
- Konservuoti avinžirniai 1 skardinė (-ės)
- Brokolis 1 ketvirtadalis
- Malti juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Kario prieskoniai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Petražolių, krapų ar kitų žalumynų 1 sauja (-os)
Eiga
- Keptuvėje ant nedidelio kiekio aliejaus apkepiname susmulkintą svogūną, salierą ir sutarkuotą morką.
- Į šį mišinį dedame nedideliais, maždaug 1 centimetro dydžio gabalėliais supjaustytą vištienos krūtinėlę ir dar šiek tiek pakepame.
- Apkeptus produktus perkeliame į puodą, kuriame virsime sriubą, ir užpilame vandeniu, užverdame. Leidžiame pavirti apie 15 minučių, tuomet sudedame trintus pomidorus, avinžirnius ir susmulkintus brokolius.
- Paskaniname prieskoniais, pasūdome, įberiame smulkintų žalumynų (jei patinka aštriau, galima gardinti aitriąja paprika). Vėl palaukiame, kol užvirs, ir dar paverdame apie 15 minučių.
- Sriubą paskaniname grietine. Šalia patiekiame paskrudintų prancūziško batono riekelių.
- Skanaus :)