Ploni blynai su varške

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Skanūs blyneliai su varške blynelių tešloje.

Ingredientai

  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Miltai 500 ml
  • Kefyras 2 stiklinė (-ės)
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Soda 1 šaukštas (-ai)
  • Tirpintas sviestas 4 šaukštas (-ai)
  • Aliejus Pagal skonį

Eiga

  1. Kiaušinių baltymus išplakti iki putų.
  2. Sviestą sumaišyti su kiaušinių tryniais ir supilti rūgpienį.
  3. Sumaišyti miltus, druską ir sodą. Lėtai sukant supilti skystąjį mišinį. Supylus iš karto nustoti maišyti.
  4. Išplaktus baltymus sukrėsti ant tešlos ir atsargiai pamaišyti.
  5. Keptuve patepti aliejumi, įkaitinti. Dėti maždaug po 50 ml tešlos ir kepti nedidelius blynelius iš abiejų pusių.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!