Ploni blynai su varške
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Skanūs blyneliai su varške blynelių tešloje.
Ingredientai
- Kiaušiniai 2 vnt
- Miltai 500 ml
- Kefyras 2 stiklinė (-ės)
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Soda 1 šaukštas (-ai)
- Tirpintas sviestas 4 šaukštas (-ai)
- Aliejus Pagal skonį
Eiga
- Kiaušinių baltymus išplakti iki putų.
- Sviestą sumaišyti su kiaušinių tryniais ir supilti rūgpienį.
- Sumaišyti miltus, druską ir sodą. Lėtai sukant supilti skystąjį mišinį. Supylus iš karto nustoti maišyti.
- Išplaktus baltymus sukrėsti ant tešlos ir atsargiai pamaišyti.
- Keptuve patepti aliejumi, įkaitinti. Dėti maždaug po 50 ml tešlos ir kepti nedidelius blynelius iš abiejų pusių.