Plikytos tešlos vainikas su šilauogėmis
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Ingredientai
- Miltai 1 stiklinė (-ės)
- Kiaušiniai 3 vnt
- Cukrus 1 vnt
- Margarinas 125 g
- Vanduo 1 stiklinė (-ės)
- Šilauogės 11 vnt
- Jogurtas 2 pakuotė (-ės)
- Grietinė Pagal skonį
- Cukrus 5 vnt
- Želatina 3 šaukštas (-ai)
Eiga
- Į platų dubenį supilamas vanduo, sudedamas sviestas, įberiama žiupsnelis druskos (naudojant vietoj sviesto margariną, druskos nededama).
- Užvirus skysčiui, sumažinama liepsna ir, pastoviai maišant mediniu šaukštu, įsijojami miltai.
- Masė kaitinant sukama, kol atlimpa nuo indo sienelių ir paidaro viename gabale.
- Nukėlus nuo ugnies, tešla kiek pravėsinama.
- Į ją po vieną įsukami kiaušiniai. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos.
- Pariošiama skarda: ji išklojama kepimo popieriumi arba nežymiai ištepama aliejumi ar kokiais kitais riebalais bei išbarstoma miltais.
- Tešla sudedama į konditerinį maišelį ir jo pagalba formuojamas apvalus vainikas.
- Pyragas kepamas iki 220C įkaitintoje orkaitėje 20 min. Po to dar 10-15 min. džiovinamas, sumažinus liepsną ar visai išjungus orkaitę.
- Orkaitės durelių stengtis nestidarinėti, kol pyragas visai išdžiūsta.
- Atvėsintas vainikas perpjaunasmas pusiau horizontaliai.
- Paruošiamas kremas: grietinėlė išplakama su 4 šaukštais miltinio cukraus.
- Šilauogės nuplaunamos ir nuvarvinamos.
- Želatina užpilama nedideliu kiekiu (8 šaukštais) šalto virinto ar filtruoto vandens, išbrinkinama, išleidžiama ant silpnos ugnies ir maišant, plona srovele pilama į jogurtą.
- Į šią masę sudedama plakta grietinėlė bei suberiamos šilauogės (dalis gražesnių uogų paliekama vainikui papuošti).
- Apatinė perpjauto vainiko dalis pripilama stingstančio kremo, vainikas uždengiamas viršutine dalimi, kuri apibarstoma miltiniu cukrumi arba aptepama nestorai kremu ir apiberiama puošimui skirtomis šilauogėmis.