Plikyti grikiniai sklindžiai

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Kitokių blynų receptas iš grikių miltų. Patiekite su uogiene, grietine, sirupu ar uogomis.

Ingredientai

  • Grikių miltai 2 stiklinė (-ės)
  • Kvietiniai miltai 2 stiklinė (-ės)
  • Vanduo 1 stiklinė (-ės)
  • Pienas 2 stiklinė (-ės)
  • Sviestas 2 šaukštas (-ai)
  • Kiaušiniai 3 vnt
  • Mielės 15 g
  • Cukrus Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. Stiklinę grikinių miltų dubenėlyje užplikyti stikline verdančio vandens ir gerai išsukti. Atvėsinus tešlą, į ją supilti stiklinę kvietinių miltų ir stiklinę pašildyto iki 35⁰C temperatūros pieno bei sudėti su šaukšteliu cukraus ištrintas mieles. Tešlą išplakti, uždengti drobele ir padėti šitai, kad pakiltų.
  2. Į išsuktą sviestą sudėti trynius, 1 šaukštą cukraus, gerai ištrinti ir sudėti į pakilusią tešlą. Į ją supilti ir likusį pašildytą pieną, miltus, gerai išmaišyti ir dar kartą pakildinti. Tešlai pakilus, į ją sudėti iki standžių putų išplaktus baltymus ir pasūdyti.
  3. Sklindžius kepti gerai įkaitintuose riebaluose, iš abiejų pusių apvartant, kol gražiai apkepa. Tada juos sudėti į pašildytą keraminį dubenį ir pateikti į stalą. Valgyti su grietine.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!