Plikyti grikiniai sklindžiai
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Kitokių blynų receptas iš grikių miltų. Patiekite su uogiene, grietine, sirupu ar uogomis.
Ingredientai
- Grikių miltai 2 stiklinė (-ės)
- Kvietiniai miltai 2 stiklinė (-ės)
- Vanduo 1 stiklinė (-ės)
- Pienas 2 stiklinė (-ės)
- Sviestas 2 šaukštas (-ai)
- Kiaušiniai 3 vnt
- Mielės 15 g
- Cukrus Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Stiklinę grikinių miltų dubenėlyje užplikyti stikline verdančio vandens ir gerai išsukti. Atvėsinus tešlą, į ją supilti stiklinę kvietinių miltų ir stiklinę pašildyto iki 35⁰C temperatūros pieno bei sudėti su šaukšteliu cukraus ištrintas mieles. Tešlą išplakti, uždengti drobele ir padėti šitai, kad pakiltų.
- Į išsuktą sviestą sudėti trynius, 1 šaukštą cukraus, gerai ištrinti ir sudėti į pakilusią tešlą. Į ją supilti ir likusį pašildytą pieną, miltus, gerai išmaišyti ir dar kartą pakildinti. Tešlai pakilus, į ją sudėti iki standžių putų išplaktus baltymus ir pasūdyti.
- Sklindžius kepti gerai įkaitintuose riebaluose, iš abiejų pusių apvartant, kol gražiai apkepa. Tada juos sudėti į pašildytą keraminį dubenį ir pateikti į stalą. Valgyti su grietine.