Plikyta boba

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Pienas 5 stiklinė (-ės)
  • Miltai 5 stiklinė (-ės)
  • Mielės 100 g
  • Kiaušinio trynys 14 vnt
  • Cukrus 1 stiklinė (-ės)
  • Sviestas 1 stiklinė (-ės)
  • Druska Pagal skonį
  • Vanilė Pagal skonį
  • Razinos 1 stiklinė (-ės)
  • Džiuvesėliai Pagal skonį
  • Baltojo glajaus Pagal skonį

Eiga

  1. Miltus persijoti, atsemti jų 2 stiklines ir užplikyti 2 stiklinėmis virinto pieno. Tešlą gerai išplakti ir į ją sudėti nedideliame cukraus kiekyje išleistas mieles. Dar kartą gerai išplakti ir pastatyti šiltai, kad tešla pakiltų. Pakilus tešlai, sudėti iki baltumo su cukrumi ištrintus trynus, įsijoti 3 stiklines miltų, suberti druską, supilti ištirpintą, pravėsintą sviestą.
  2. Viską gerai išplakti. Jei tešla per skysta, įsijoti dar vieną stiklinę miltų. Vėl gerai išplakti ir palikti, kad pakiltų. Pakilusią tešlą dar kartą išplakti, sudėti vanilę, gerai nuplautas, nusausintas ir miltuose pavoliotas razinas ir supilti į aukštą, riebalais išteptą bei džiūvėsėlis išbarstytą kekso formą.
  3. Į formą tešlos pilti tik 1/3 jos tūrio, kad iškilusi ir kepama tešla neišbėgtų per kraštus. Formą su tešla vėl pastatyti šiltai, kad dar kartą pakiltų.
  4. vidutinio karštumo įkaitintoje orkaitėje 1 - 1,20 val. Išimtą iš orkaitės bobą atvėsinti formoje (iš formos išimti tik visai atvėsusią). Puošti apliejant glajumi ar paviršių apibarstant miltiniu cukrumi.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!