Plėšomos bandelės su įdaru

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
2 val. 30 min.

Namuose keptos, gardžios plėšomos bandelės dar skanesnės su naminės uogienės įdaru.

Ingredientai

  • Pienas 200 ml
  • Margarinas 50 g
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Cukrus 3 šaukštas (-ai)
  • Aliejus 3 šaukštas (-ai)
  • Sausos mielės 7 g
  • Miltai 2 stiklinė (-ės)
  • Druska 1/2 šaukštas (-ai)
  • Uogienė Pagal skonį
  • Sviestas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Miltai 3 šaukštas (-ai)
  • Cukrus 1 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Šiltame piene ištirpinti mieles, įberti 1 šaukštelį cukraus, 2-3 šaukštus miltų, išmaišyti ir palikti 10 min. pastovėti;
  2. Margariną išlydyti, supilti į dubenį, įmušti kiaušinius, suberti cukrų, vanilės, druskos, viską gerai išmaišyti, suberti likusius miltus ir sudėti tešlą su mielėmis. Minkyti apie 2 minutes, tada tešlą perkelti į riebalais išteptą indą ir šiltai pastačius palaikyti 1-1,5 val.;
  3. Kai tešla padvigubės, stalą pabarstyti miltais ir padalinti tešlą į 12 vienodo dydžio kamuoliukų. Kad tešla mažiau liptų prie rankų, rekomenduojama rankas suvilgyti aliejumi;
  4. Nedideliame inde įdėti uogienę, jei ji per skista galima įmaišyti šiek tiek miltų;
  5. Paruoštu uogienės įdaru įdaryti kiekvieną bandelę, į kiekvieną iš jų dėti ne daugiau kaip 1 šaukštelį įdaro;
  6. Bandelės kraštus gerai užlankstyti, kad įdaras nepabėgtų;
  7. Įdarytas bandeles sudėti į kepimo indą, vietose, kur badelės gali susiliesti, patepti nedideliu kiekiu aliejaus ir palikti bandeles dar 20 min, kad pakiltų;
  8. Į dubenį suberti miltus, cukrų ir sviestą. Juos reikia gerai pertrinti rankomis. Bandeles aptepti kiaušinio tryniu ir apibarstyti trupiniais.
  9. Orkaite įkaitinti iki 200 laipsnių, kepti iki auksinės spalvos.

Panašūs receptai