Plėšomos bandelės su įdaru
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
2 val. 30 min.
Namuose keptos, gardžios plėšomos bandelės dar skanesnės su naminės uogienės įdaru.
Ingredientai
- Pienas 200 ml
- Margarinas 50 g
- Kiaušiniai 2 vnt
- Cukrus 3 šaukštas (-ai)
- Aliejus 3 šaukštas (-ai)
- Sausos mielės 7 g
- Miltai 2 stiklinė (-ės)
- Druska 1/2 šaukštas (-ai)
- Uogienė Pagal skonį
- Sviestas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Miltai 3 šaukštas (-ai)
- Cukrus 1 šaukštas (-ai)
Eiga
- Šiltame piene ištirpinti mieles, įberti 1 šaukštelį cukraus, 2-3 šaukštus miltų, išmaišyti ir palikti 10 min. pastovėti;
- Margariną išlydyti, supilti į dubenį, įmušti kiaušinius, suberti cukrų, vanilės, druskos, viską gerai išmaišyti, suberti likusius miltus ir sudėti tešlą su mielėmis. Minkyti apie 2 minutes, tada tešlą perkelti į riebalais išteptą indą ir šiltai pastačius palaikyti 1-1,5 val.;
- Kai tešla padvigubės, stalą pabarstyti miltais ir padalinti tešlą į 12 vienodo dydžio kamuoliukų. Kad tešla mažiau liptų prie rankų, rekomenduojama rankas suvilgyti aliejumi;
- Nedideliame inde įdėti uogienę, jei ji per skista galima įmaišyti šiek tiek miltų;
- Paruoštu uogienės įdaru įdaryti kiekvieną bandelę, į kiekvieną iš jų dėti ne daugiau kaip 1 šaukštelį įdaro;
- Bandelės kraštus gerai užlankstyti, kad įdaras nepabėgtų;
- Įdarytas bandeles sudėti į kepimo indą, vietose, kur badelės gali susiliesti, patepti nedideliu kiekiu aliejaus ir palikti bandeles dar 20 min, kad pakiltų;
- Į dubenį suberti miltus, cukrų ir sviestą. Juos reikia gerai pertrinti rankomis. Bandeles aptepti kiaušinio tryniu ir apibarstyti trupiniais.
- Orkaite įkaitinti iki 200 laipsnių, kepti iki auksinės spalvos.