Panna Cotta su kava
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Superinis itališkas desertas, tinka patiekti su vaisiais. Gaminimo prncipas visai nesunkus, tiesiog reikia grietinėlę pakaitinti su želatina pridėjus įvairių priedų: kavos, vanilės, citrusinių vaisių žievelių ir pan. Viskas supilstoma į formeles ar stiklines, patiekiama su vaisių ar uogų padažais, šviežiais vaisiais, aplietu šokoladu.
Ingredientai
- Cukraus pudra 45 g
- Želatina 2 šaukštas (-ai)
- Stipri kava 200 ml
- Riebi grietinėlė 180 ml
- Vanilės lazdelė 1 vnt
- Vanduo 110 ml
Eiga
- Želatiną užpilkite šiltu vandeniu. Ištirpinkite kartu su cukrumi ir cukraus pudra.
- Dalį želatinos įmaišykite į kavos skystimą, o kitą - grietinėlės.
- Grietinėlę prieš tai šiek tiek pakaitinkite ant silpnos ugnies kartu su vanilės lazdele, nuėmus nuo ugnies vanilę išimkite.
- Į indelius pilkite abu mišinius: kavos ir grietinėlės sluoksniuodami. Įpilant vieną sluoksnį, reikia palaikyti šaldytuve, kol sustingsta, tik tada pilti kitą ir t.t. kol supilami visi sluoksniai.