Pikantiškos špinatų ir braškių salotos
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Atšilus orams lėkštėje norisi kažko lengvo ir gaivaus. Tokiais atvejais dažniausiai renkuosi salotas. Špinatai, braškės, riešutai... vos pradėjus vardinti produktus, jau žinau, kad šios pikantiškos špinatų ir braškių salotos - idealus pasirinkimas savaitgalio atokvėpiui. Pagaminti netruksite, o mėgautis norėsis kuo ilgiau.
Ingredientai
- Špinatai 1 sauja (-os)
- Braškės 7 vnt
- Graikiški riešutai 1 sauja (-os)
- Anakardžiai 1 sauja (-os)
- Agurkas 1 vnt
- Druska Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
- Žalioji citrina 1 vnt
- Alyvuogių aliejus Pagal skonį
Eiga
- Pirmiausia nuplauname ir supjaustome turimus ingredientus - agurką, braškes, špinatus. Nuplautą špinatų saują sudedame į lėkštės dugną, agurkus - ant viršaus.
- Anakardžius ir graikinius riešutus susmulkiname ir šiek tiek paskrudiname keptuvėje ant silpnos kaitros. Jie šiek išsausės, tačiau suteiks salotoms tik dar daugiau skonio.
- Apšlakstome ingredientus, esančius lėkštėje, išspausdami žaliosios citrinų sulčių ir užpildami šiek tiek alyvuogių aliejaus.
- Pabarstome druska, pipirais ir suberiame kepintus riešutus.
- Belieka papuošti supjaustytomis braškėmis ir mėgautis!