Pikantiškos špinatų ir braškių salotos

Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Atšilus orams lėkštėje norisi kažko lengvo ir gaivaus. Tokiais atvejais dažniausiai renkuosi salotas. Špinatai, braškės, riešutai... vos pradėjus vardinti produktus, jau žinau, kad šios pikantiškos špinatų ir braškių salotos - idealus pasirinkimas savaitgalio atokvėpiui. Pagaminti netruksite, o mėgautis norėsis kuo ilgiau.  

Ingredientai

  • Špinatai 1 sauja (-os)
  • Braškės 7 vnt
  • Graikiški riešutai 1 sauja (-os)
  • Anakardžiai 1 sauja (-os)
  • Agurkas 1 vnt
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Žalioji citrina 1 vnt
  • Alyvuogių aliejus Pagal skonį

Eiga

  1. Pirmiausia nuplauname ir supjaustome turimus ingredientus - agurką, braškes, špinatus. Nuplautą špinatų saują sudedame į lėkštės dugną, agurkus - ant viršaus.
  2. Anakardžius ir graikinius riešutus susmulkiname ir šiek tiek paskrudiname keptuvėje ant silpnos kaitros. Jie šiek išsausės, tačiau suteiks salotoms tik dar daugiau skonio.
  3. Apšlakstome ingredientus, esančius lėkštėje, išspausdami žaliosios citrinų sulčių ir užpildami šiek tiek alyvuogių aliejaus.
  4. Pabarstome druska, pipirais ir suberiame kepintus riešutus.
  5. Belieka papuošti supjaustytomis braškėmis ir mėgautis!

Panašūs receptai