Pikantiškos keptos bulvės
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.
Pikantiškų bulvių receptas.
Ingredientai
- Bulvės 5 vnt
- Svogūnas 1 vnt
- Česnakinė druska 1 šaukštas (-ai)
- Druska 1 šaukštas (-ai)
- Čili prieskoniai 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Alyvuogių aliejus 50 ml
- Čederio sūris 200 g
Eiga
- Bulves nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Sukapokite svogūną. Įkaitinkite orkaitę iki 220°C.
- Bulvių kubelius ir svogūnus suberkite į aliejumi apteptą kepimo skardą. Užbarstykite česnakinius prieskonius, aštrius prieskonius ir druską. Apšlakstykite aliejumi. Viską gerai išmaišykite, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.
- Kepkite 30-40 minučių arba kol bulvių centrai suminkštės, o kraštai taps traškūs, kas 10 minučių pamaišydami. Baigus kepti ant viršaus galite užtarkuoti čederio sūrio.