Pikantiškas šilauogių džemas

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 30, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Ingredientai

  • Šilauogės 1 kg
  • Obuoliai Pagal skonį
  • Svogūnas Pagal skonį
  • Actas 1/2 stiklinė (-ės)
  • Garstyčios 1 šaukštas (-ai)
  • Muškato riešutas 1 šaukštas (-ai)
  • Kvapieji pipirai 1 vnt

Eiga

  1. Švarios uogos suberiamos į emaliuotą puodą ir, kad geriau išsiskirtų sultys, medine grūstuve sumaigomos bei pakaitinamos ant nestiprios liepsnos.
  2. Nuplauti obuoliai supjaustomi nestambiomis skiltelėmis ir sudedami į šilauogių masę.
  3. Nulupti svogūnai supjaustomi smulkiais kubeliais ir taip pat sudedami į puodą.
  4. Pridedama cukraus, susmulkintų prieskonių ir verdama pastoviai maišant mediniu šaukštu, apie 1 val 15 min. Iš pradžių (apie 5 min.) džemas verdamas ant stiprios liepsnos, likusį laiką, virimo temperatūra sumažinama ir visą likusį laiką verdamas ant silpnos ugnies.
  5. Karštas džemas išpilstomas į nedidelės talpos (0,3-0,5 l) švarius, sausus indelius, kurie tuoj pat sandariai uždengiami. Tinka prie riebesnės mėsos.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!