Pikantiškas šilauogių džemas
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Ingredientai
- Šilauogės 1 kg
- Obuoliai Pagal skonį
- Svogūnas Pagal skonį
- Actas 1/2 stiklinė (-ės)
- Garstyčios 1 šaukštas (-ai)
- Muškato riešutas 1 šaukštas (-ai)
- Kvapieji pipirai 1 vnt
Eiga
- Švarios uogos suberiamos į emaliuotą puodą ir, kad geriau išsiskirtų sultys, medine grūstuve sumaigomos bei pakaitinamos ant nestiprios liepsnos.
- Nuplauti obuoliai supjaustomi nestambiomis skiltelėmis ir sudedami į šilauogių masę.
- Nulupti svogūnai supjaustomi smulkiais kubeliais ir taip pat sudedami į puodą.
- Pridedama cukraus, susmulkintų prieskonių ir verdama pastoviai maišant mediniu šaukštu, apie 1 val 15 min. Iš pradžių (apie 5 min.) džemas verdamas ant stiprios liepsnos, likusį laiką, virimo temperatūra sumažinama ir visą likusį laiką verdamas ant silpnos ugnies.
- Karštas džemas išpilstomas į nedidelės talpos (0,3-0,5 l) švarius, sausus indelius, kurie tuoj pat sandariai uždengiami. Tinka prie riebesnės mėsos.