Pievagrybių sriuba
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Jei miško gėrybių atsargų neužsišaldėte ir neišsidžiovinote, visada padės prekybos centrų lentynos. Jose galima rasti ir visus metus Lietuvoje auginamų pievagrybių, ir netgi egzotiškų šitake ar panašių grybų.
Ingredientai
- Vištienos sultinio kubeliai 2 kubelis (-iai)
- Svogūnas 2 vnt
- Lauro lapai Pagal skonį
- Petražolės Pagal skonį
- Česnakų skiltelės 2 vnt
- Druska 1 šaukštas (-ai)
- Juodieji pipirai 3 vnt
- Vanduo 8 stiklinė (-ės)
- Pievagrybiai 750 g
- Svogūnas 2 vnt
- Morkos 3 vnt
- Salierai 2 vnt
- Sviestas 50 g
- Grietinė Pagal skonį
- Kukurūzų miltai 4 šaukštas (-ai)
- Druska Pagal skonį
- Juodieji pipirai Pagal skonį
- Citrinos žievelė 1 šaukštas (-ai)
- Sezamo sėklos 2 šaukštas (-ai)
Eiga
- Pirmiausia paruoškite sultinį. Visas sudėtines dalis sudėkite į prikaistuvį dvigubu dugnu ir užvirinkite. Sultinį uždengtame puode virkite ant nedidelės ugnies 3–4 valandas, kol jis sutirštės. Nukoškite ir vėsinkite šaldytuve. Šaukštu nuimkite nuo viršaus sustingusius riebalus.
- Dideliame puode ištirpdykite sviestą. Sudėkite svogūnus, morkas, salierus. Kepinkite, kol daržovės suminkštės. Tada sudėkite česnako laiškus ir vėl pakepinkite. Suberkite pievagrybius, kukurūzų miltus ir viską gerai išmaišykite.
- Supilkite 6 stiklines sultinio ir virkite ant nedidelės ugnies 10–15 min, kol suminkštės grybai ir sutirštės sriuba. Suberkite druską, pipirus, tarkuotas citrinų žieveles.
- Prieš patiekdami įdėkite giretinės, įberkite sezamų sėklų. Patiekite pašildytuose dubenėliuose su Parmezano sūrio šiaudeliais.