Pievagrybių ir kumpio salotos
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Ingredientai
- Marinuoti pievagrybiai 1/2 l
- Kiaulienos kumpis 300 g
- Poras 1 vnt
- Majonezas 100 g
- Vynas baltas 3 šaukštas (-ai)
- Cukrus 1/2 vnt
- Druska 1.4 arb. šaukštelis (-iai)
- Pipirai Pagal skonį
Eiga
- Kiaulienos kumpį supjaustome kubeliais.
- Didesnius pievagrybius supjaustome per pusę.
- Porą suraikome griežinėliais.
- Paruošiame padažą. Sudedame majonezą, supilame baltą vyną, suberiame cukrų, druską, pipirus ir išmaišome iki vientisos masės.
- Visus supjaustytus produktus sudedame į indą, užpilame pagamintą padažą, gerai išmaišome ir paliekame maždaug 1 val. pastovėti.
- Salotinės dugną galime iškloti salotų lapais, sudėti salotas ir papildomai papuošti petražolėmis ant viršaus.