Pievagrybiai su mėsa
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Ne baryvakai, bet tikrai skanus patiekalas, pievagrybiai su mėsa.
Ingredientai
- Pievagrybių galvutės 6 vnt
- Pievagrybiai 3 vnt
- Faršas (rūšis pagal skonį) 250 g
- Sūris 120 g
- Svogūnas 1 vnt
- Aliejus Pagal skonį
- Druska, pipirai Pagal skonį
Eiga
- Nuplauti ir nudžiovinti pievagrybius. Tris mažuosius pievagrybius susmulkinti jie bus naudojami kartu su faršu. Kiti 6 didieji pievagrybiai bus naudojami sudėti iškeptą faršą, tik išpjauti kotelius
- Į keptuvėje įkaitintą aliejų sudėti mėsos faršą ir pakepinti 4- 6 min., vėliau sudėti svogūną ir smulkintus pievagrybių kotus, uždengus dar patroškinti 5-7 min. Pasūdyti ir įberti pipirų (arba mėgstamų prieskonių).
- Atskirame inde sumaišyti džiovintas petražoles, druską bei aliejų. Gautu marinatu aptepti pievagrybių galvutes ir užpildyti jas faršo įdaru, o viršų pabarstyti sūriu.
- Kepti orkaitėje įkaitintoje iki 200 temperatūroje apie 15 – 20 min. kol gražiai viskas apskrus.