Pievagrybiai įdaryti vištiena ir sūrio užkepėle

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Pievagrybius geriau pirkti didesnius, kad tilptų daugiau pasiruošto vištienos įdaro.

Ingredientai

  • Vištienos krūtinėlė 500 g
  • Feta sūris 60 g
  • Pievagrybiai 10 vnt
  • Grietinė 4 šaukštas (-ai)
  • Miltai 1 šaukštas (-ai)
  • Mocarelos sūris 50 g
  • Druska, pipirai Pagal skonį
  • Aliejus 1 šaukštas (-ai)
  • Petražolės Pagal skonį

Eiga

  1. Pievagrybius nuplauti, nusausinti, peiliu atsargiai išimti kotelius;
  2. Smulkiai pjaustytą vištieną apkepinti keptuvėje apie 5 min;
  3. Susmulkinti nuimtus pievagrybių kotelius ir apkepinti dar 5 min. kartu su vištiena;
  4. Sumaišyti miltus su grietine ir išpilti į keptuvę su apkepinta vištiena, įberti druskos, pipirų, išmaišyti. Troškinti apie 10 min., kol ruošiamas įdaras sutirštės. Nukelti keptuvę nuo viryklės ir leiskite pravėsti;
  5. Kai įdaras pravės, orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių;
  6. Sutarkuoti fetos sūrį ir sumaišyti su vištienos įdaru, pridėti smulkintų petražolių;
  7. Šaukštelio pagalba pievagrybių kepurėles prikimšti pasiruoštu įdaru, sudėti į kepimo indą ir ant viršaus užbarstyti tarkuoto mocarelos sūrio;
  8. Kepti 15-20 min. leisti šiek tiek pravėsti ir patiekti.
  9. Skanaus.

Panašūs receptai