Pica su kalakutu, spanguolių ir pesto padažu
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Gurmaniškos picos receptas. Kitoks, įdomus ir tikrai skanus. Visiems picų mėgėjams.
Ingredientai
- Picos tešla 1 vnt
- Miltai 1 šaukštas (-ai)
- Rikotos arba mocarelos sūris 150 g
- Kalakutas 150 g
Eiga
- Picos tešlą apibarstykite miltais, kad ji neliptų, iškočiokite į norimo dydžio ir formos blyną.
- Įdėkite picos tešlą šiek tiek pasikepti kol šiek tiek pagels 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
- Per tą laiką pasigaminkite spanguolių padažą. Tiesiog sumalkite spanguoles ir įpilkite norimą kiekį cukraus. Padažas tinka įvairiems patiekalams.
- Kuomet picos tešla pradėjo gelsit, ją išimkite, užtepkite pesto padažo, uždėkite pakepintos vištienos ar kalakuto, spanguolių padažo, fetos arba mocarelos sūrio, supjaustyto svogūno (raudonojo, jeigu turite). Jeigu norite, galite užtarkuoti ir paprasto tarkuoto sūrio, užbarstykite druska, pipirais.
- Dėkite picą pasikepinti apie 10 minučių, kol pica užtektinai sušils.
- Skanaus.