Pica pagal Oliverį

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Pica pagal Oliverį.

Ingredientai

  • Kvietiniai miltai 400 g
  • Miltai 100 g
  • Vanduo 325 ml
  • Sausos mielės 11 g
  • Druska Pagal skonį
  • Cukrus 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Fermentinis sūris 100 g
  • Rūkytas kumpis 60 g
  • Dešrelės 4 vnt

Eiga

  1. Miltus persijojame, į vandenį (tik ne karštą, šiltą) sumetame mieles su cukrumi ir palaikome kelias minutėles. Tada į miltus pilame ir maišome šakute, kai jau nebesimaišys, tada minkome rankomis apie 10 min., kol tešla taps elastinga ir vientisa. Paliekame ja šiltai (aš statau virš indo su šiltu vandeniu (60 laipsnių ) ir uždengiu. Po kokiu 15-30 min. jau galime naudoti.
  2. Iškočiojame pusės centimetro storio lakštą ir dedame į skardą ant kepimo popieriaus. Tešlą patepiau pomidorų padažu, užbarsčiau svogūno skrituliukais, tada sūriu.
  3. Svogūną slepiu po sūriu, kad vaikai nerastų. Ant sūrio dėjau vieną šaldytuve užsigulėjusią dešrelę, šiek tiek rūkytos dešros, pabarsčiau džiovintais bazilikais, pipirais, užlašinau riešutų aliejaus.
  4. Kepiau 220 laipsnių orkaitėje (Oliveris rašė, kad reikia 250, nesulaukiau tiek...) apie 15 min.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!