Pho sriuba su krevetėmis - vietnamietiška sriuba fo pho

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Vietnamietiška sriuba Pho – lyginant, gan jaunas patiekalas. XX-ojo šimtmečio pradžioje prancūzų kolonizatoriai supažindino vietinius kulinarus su mėsos sultiniu, o anie pagardino jį čili, žuvies padažu, prieskoniais ir ryžių lakštiniais.

Ingredientai

  • Krevetės 100 g

Eiga

  1. Pho sriuba su krevetėmis 100 g. krevečių apibarstyti vienu šauštu daržovių sultinio miltelių (arba puse sutrupinto sultinio kubelio), šaukšteliu cukraus, šaukšteliu čili pastos bei apšlakstyti šaukštu sezamo aliejaus. Palikti marinuotis 15-20 minučių (galima ir daugiau).
  2. Per tą laiką galima pasigaminti pagardą: grūstuvėje arba mikseriu sugrūsti šaukštą pakepintų žemės riešutų, kaupiną šaukštelį sezamo sėklų, žiupsnelį druskos, žiupsnelį cukraus bei pusę šaukštelio čili pastos. Pagardo prireiks patiekiant pho sriubą.
  3. Gilioje keptuvėje (wok) arba puode pakaitinti šlakelį aliejaus, minutę apkepti krevetes, užpilti puse litro karšto vandens, įberti saujelę susmulkintos šviežių kalendros lapelių. Užvirus įdėti saują ryžių makaronų ir po pusės minutės nukelti nuo ugnies.
  4. Į gilius dubenėlius sudėti šviežius sojų daigus ir užpilti karšta sriuba. Apibarstyti pagardu. Valgyti šaukštu ir pagaliukais.
  5. Vietnamiečiai ant stalo visuomet padeda įvairių šviežių žolių – kalendros, Tailandietiško baziliko ir kitokių, man nepažįstamų. Smagu, kad Izraelyje Tailandietiško baziliko galima be vargo rasti turguje, bet Lietuvoje mano akiratyje jis nepasitaikė. Šis bazilikas turi specifinį kvapą, šiek tiek primenantį anyžius. Pho sriubą galima analogiškai virti su žuvimi, vištiena, kiauliena ar jautiena.
  6. Čili pasta Jei nerandate šio produkto įsigyti parduotuvėje, galite pastą pasigaminti patys: uždarame indelyje šaldytuve ji nesuges net mėnesį! Tačiau nepamirškite prieš pjaustydami aitriąsias paprikas išimti jų sėklas ir būtinai dėvėti gumines pirštines. Taip pat labia gerai nuplauti pjaustymo lentelę ir peilį. Susmulkinti 5 skilteles česnako ir jį apkepti pusėje puodelio augalinio aliejaus. Į aliejų suberti pusę kilogramo smulkiai pjaustytų aitriųjų paprikų (čili) ir įpilti 30 gramų cukraus. Ant silpnos ugnies padažą patroškinti pusvalandį.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!