Penkiapirščiai su grybų padažu

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Bulvės 10 vnt
  • Bulvės virtos 3 vnt
  • Druska Pagal skonį
  • Džiovinti grybai 20 g
  • Svogūno roputės 2 vnt
  • Aliejus Pagal skonį

Eiga

  1. Bulves nuskusti, 3-4 jų išvirti, o likusias sutarkuoti. Sutarkavus ir nusunkus bulves, skysčio neišpilti, o palikti, kad nusistovėtų krakmolas. Virtas bulves nusunkti, sugrūsti ir atvėsintas įmaišyti į tarkius.
  2. Į bulvių masę sudėti nusistojusį krakmolą, masę gerai išminkyti ir formuoti penkiapirščius: imti apvalų gumuliuką tešlos ir suspaudus jį tarp penkių rankos pirštų atsargiai įleisti į pasūdytą verdantį vandenį. Virti 20 min.
  3. Valgyti karštus su grybų padažu.
  4. Paruošti grybų padažą: džiovintus grybus perrinkti, nuplauti ir 2-3 val. pamirkyti šaltame vandenyje ir 15-20 min. virti pasūdytame vandenyje. Atvėsinus supjaustyti ruoželiais ar sumalti mėsmale. Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais ir trumpai pakepinti aliejuje. Į juos sudėti paruoštus grybus, dar kiek pakepinti, užpilti ant penkiapirščių ir patiekti į stalą.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!