Penkiapirščiai su grybų padažu
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Bulvės 10 vnt
- Bulvės virtos 3 vnt
- Druska Pagal skonį
- Džiovinti grybai 20 g
- Svogūno roputės 2 vnt
- Aliejus Pagal skonį
Eiga
- Bulves nuskusti, 3-4 jų išvirti, o likusias sutarkuoti. Sutarkavus ir nusunkus bulves, skysčio neišpilti, o palikti, kad nusistovėtų krakmolas. Virtas bulves nusunkti, sugrūsti ir atvėsintas įmaišyti į tarkius.
- Į bulvių masę sudėti nusistojusį krakmolą, masę gerai išminkyti ir formuoti penkiapirščius: imti apvalų gumuliuką tešlos ir suspaudus jį tarp penkių rankos pirštų atsargiai įleisti į pasūdytą verdantį vandenį. Virti 20 min.
- Valgyti karštus su grybų padažu.
- Paruošti grybų padažą: džiovintus grybus perrinkti, nuplauti ir 2-3 val. pamirkyti šaltame vandenyje ir 15-20 min. virti pasūdytame vandenyje. Atvėsinus supjaustyti ruoželiais ar sumalti mėsmale. Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais ir trumpai pakepinti aliejuje. Į juos sudėti paruoštus grybus, dar kiek pakepinti, užpilti ant penkiapirščių ir patiekti į stalą.