Pavasariški keksiukai su gėlytėmis

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Nuostabus ir visai nesunkus dekoruotų keksiukų receptas.

Ingredientai

  • Maistiniai dažai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Miltelinis cukrus 3 arb. šaukštelis (-iai)
  • Riebi grietinėlė 200 g
  • Pipirmėtės ekstraktas 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kiaušiniai 3 vnt
  • Sviestas 100 g
  • Miltai 200 g
  • Kondensuotas pienas 1 vnt
  • Kepimo milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Vanduo 3 šaukštas (-ai)
  • Želatina 1 šaukštas (-ai)
  • Cukraus pudra 300 g

Eiga

  1. Gėlytės. Atskirą papuošimų receptą galite rasti taip pat čia: http://www.seforeceptai.lt/kepiniai/keksiuku-ir-tortu-dekoravimas Naudosime: cukraus pudrą, vandenį, želatiną. Pirmiausia išbrinkinkite želatiną vandenyje. Dėkite 3 šaukštus vandens ir vieną šauktą želatinos. Naudokite 1 šaukštą želatinos ir 3 šaukštus vandens, bei apie 300 g cukraus pudros. Nepabijokite įdėti daugiau želatinos, vandens visada galėsite įpilti dar, priklausomai, kiek norite pagaminti papuošimų. Palikite želatiną brinkti 5 minutes. Po 5 minučių želatiną pašildykite, šildykite tol, kol ji taps vientisa mase. Bet neperkaitinkite, nereikia, kad želatina užvirtų. Į ištirpintą želatiną po truputį dėkite cukraus pudrą, maišykite. Dėkite tiek, kol taps sunku maišyti. Kuomet masė tampa standi, sutepkite savo rankas sviestu ir ją pradėkite minkyti rankomis, vis įdedami cukraus pudros. Tepkite savo rankas kelis kartus, sviestas pagerins tešlos tamprumą. Iškočiokite tešlą ir su formelėmis išsikirpkite norimas ir suformuokite formeles. Palikite formeles išdžiūti ant kokio plokščio indo. Pabarstykite cukrumi Prireiks maždaug pusdienio džiovinimui, todėl pasiruoškite papuošimus iš anksto. Jeigu norite blizgančių papuošimų ar juos sulipdyti vienus su kitais, aptepkite juos kiaušinio baltymu. Jeigu norite gauti skirtingų spalvų papuošimus, tiesiog kiekvieną papuošimą mirkykite į vandenį su maistiniais dažais.
  2. Keksiukai. Kiaušiniai, miltai, kondensuotas pienas(arba 1,5 stiklinės miltų ir 2 šaukštai cukraus), sviestas, kepimo milteliai. Išplakite kiaušinius, sudėkite ištirpintą sviestą, miltus. Viską gerai išmaišykite. Įtieskite popieriukus į kepimo indą, dėkite apie šaukštą į kiekvieną keksiuko formelę (turi būti maždaug pusė tešlos joje).
  3. Kremas. Grietinėlė, maistiniai dažai, pipirmėtės ekstraktas, miltelinis cukrus. Visų pirma, cukrų išplakite su grietinėle, tuomet įlašinkite norimos spalvos dažų, supilkite į prakirptą maišelį. Jeigu Jūsų grietinėlė buvo nelabai riebi, gerai būtų į ją įpilti kiek želatinos, kad kiek sustandintų kremą.
  4. Iškepus keksiukams ir jiems kiek atvėsus dekoruojame kremu ir gėlytėmis.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!