Kalakutienos kepsneliai
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Kalakutienos kepsneliai
Ingredientai
- Kalakutiena 4 vnt
- Sviestas 2 šaukštas (-ai)
- Svogūnas 4 vnt
- Česnakas 1 skiltelė (-ės)
- Šparaginės pupelės 400 g
- Medus 2 šaukštas (-ai)
- Apelsinai 1 vnt
- Citrina 1 vnt
Eiga
- Pupeles sudėti į verdantį pasūdytą vandenį, pavirti 5 min. ir nukelti nuo ugnies. Kiekvieną mėsos gabaliuką pamušti kūjeliu, pasūdyti, pagardinti pipirais.
- Keptuvėje įkaitinti šaukštą sviesto ir pakepinti žiedeliais supjaustytus svogūnus bei sugrūstus česnakus. Daržoves išimti, sudėti likusį sviestą (aš truputį įpyliau aliejaus, kad sviestas labai neputotų) ir iškepti mėsą (kepti 3-5 min. kiekvieną pusę).
- Paruošti padaža: nutarkuoti geltonąją citrinos ir apelsino žievelių sluoksnį ( aš nuskutau skustuku ir plonai supjausčiau šiaudeliais), žieveles sumaišyti su medumi. Iš vaisių išspausti sultis ir taip pat įmaišyti į medų. Padažą supilti į keptuvę, sudėti keptus svogūnus, pasūdyti, pagardinti pipirais ir maišant užvirti.
- Virtas pupeles išdėlioti į lekštes, įdėti po kepsnelį ir viską užpilti padažu.