Paštetas tešloje
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Ypatingo pašteto gaminimo būdas. Paštetas kepamas tešloje. Paštetas iškepa labai gardus, skanus. Puikiai tinka šventiniam stalui.
Ingredientai
- Kepenėlės 250 g
- Neriebi kiauliena 200 g
- Lašinukai 100 g
- Brendis 50 g
- Muškato riešutas 1 vnt
- Šoninė rūkyta Pagal skonį
- Grietinė 1 stiklinė (-ės)
- Kiaušinio trynys 2 vnt
- Druska Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
- Bemielė sluoksniuota tešla 1 pakuotė (-ės)
Eiga
- Kepenėles ir kiaulieną sumalkite mėsmale, įmuškite kiaušinius, supilkite grietinėlę, išmaišykite.
- Įpilkite brendžio, įdėkite smulkiai pjaustytus lašinukus, gerai išmaišykite, pagardinkite prieskoniais.
- Tešlą atšildykite, iškočiokite. Formą patepkite sviestu, išklokite plonais šoninės griežinėliais.
- Į tešlos vidurį dėkite paruoštą faršą, suvyniokite, sulipinkite kraštus.
- Vidurį įpjaukite. Į skylę įstatykite susuktą pergamentinio popieriaus tūtelę-bus kaminas garui išeiti. Tešlos viršų aptepkite kiaušinio tryniu.
- Formą su paštetu pašaukite į 180 laipsnių orkaitę. Kepkite 30-40 min. Paštetą dar 15 min. palikite išjungtoje orkaitėje.