Pascha su plakta grietinėle

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ypatingas pascha receptas.

Ingredientai

  • Varškė 1 kg
  • Sviestas 200 g
  • Grietinėlė 1 stiklinė (-ės)
  • Kiaušinio trynys 2 vnt
  • Cukrus 1 stiklinė (-ės)
  • Vanilė Pagal skonį

Eiga

  1. Varškę pertrinti per sietelį ar sumalti mėsmale Atskirai moliniame dubenėlyje išsukti sviestą su tyriais, cukrumi ir vanile.
  2. Sukant, dalimis sudėti varškę ir išplaktą grietinėlę. Masę sukrėsti į servetėle ar marle išklotą formą, uždengti dangteliu irpaslėgti.
  3. Laikyti vėsiai, kol sukietėja. Po kelių valandų, paschai atvėsus ir sutvirtėjus, atsargiai išimti iš formos, padėti ant plokščios lėkštės ir patiekti į stalą.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!