Pascha su plakta grietinėle
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ypatingas pascha receptas.
Ingredientai
- Varškė 1 kg
- Sviestas 200 g
- Grietinėlė 1 stiklinė (-ės)
- Kiaušinio trynys 2 vnt
- Cukrus 1 stiklinė (-ės)
- Vanilė Pagal skonį
Eiga
- Varškę pertrinti per sietelį ar sumalti mėsmale Atskirai moliniame dubenėlyje išsukti sviestą su tyriais, cukrumi ir vanile.
- Sukant, dalimis sudėti varškę ir išplaktą grietinėlę. Masę sukrėsti į servetėle ar marle išklotą formą, uždengti dangteliu irpaslėgti.
- Laikyti vėsiai, kol sukietėja. Po kelių valandų, paschai atvėsus ir sutvirtėjus, atsargiai išimti iš formos, padėti ant plokščios lėkštės ir patiekti į stalą.