Pascha su migdolais
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Pascha su migdolais
Ingredientai
- Varškė 1 kg
- Kiaušinio trynys 3 vnt
- Cukrus 1 stiklinė (-ės)
- Sviestas 250 g
- Razinos Pagal skonį
- Migdolai Pagal skonį
- Vanilė Pagal skonį
Eiga
- Varškę pertrinti per tankų sietelį arba permalti mėsmale. Trynius gerai ištrinti su puse normos cukraus ir išmaišyti su ištirpintu, tačiau pravėsintu sviestu.
- Viską sumaišyti su varške, sudėti be luobelės kapotus migdolus, vanilę ir ant silpnos kaitros maišant kaitinti, kol masė pradeda putoti.
- Supylus cukrų ir razinas, gerai išmaišyti, sukrėsti į drėgną sūrmaišį ar drobele išklotą formą, paslėgti ir palikti vėsiai, kad sutvirtėtų.
- Pieš patiekiant, Velykinę paschą išimti iš sūrmaišio ar formos, padėti ant medinės lentelės ar plokščios lėkštės. Puošti kapotais migdolais.