Paršelio vyniotinis
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Kumpis Pagal skonį
- Sviestas Pagal skonį
- Kiaušiniai Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Paršelį nuplikyti, nupešti jo šerius ir nusvilinti. Tada, atsargiai nuvalius jo odelę, išskrosti, nupjauti galvą, prapjovus krūtinę, išimti kaulus. Mėsą palikti prie odos, sulyginti raumenis, kad susukus gautųsi kiek galima vienodesnio storio vyniotinio sluoksniai.
- Inkstus, širdį ir kepenis supjaustyti, patroškinti svieste ir sudėti ant išlygintos mėsos. Taip pat ant mėsos sudėti virtus kiaušinius, pailgais keturkampiais ruoželiais supjaustytą kumpį ir viską kietai suvynioti.
- Užtaisius vyniotinio galus, apsukti švaria marle ar drobele (pastaruoju metu tam naudojama ir maistinė plėvelė).Vyniotinis verdant neišsiskleis, jei jis bus sutvirtintas virvele.
- Taip paruoštą vyniotinį užpilti verdančiu vandeniu ir virti ant nestiprios kaitros dideliame puode. Į puodą sudėti išimtus kaulus, kiek pavirus ir druską, prieskonius. Vyniotinis išverda per 2,5 - 3 val. Išvirusį, vyniotinį reikia paslėgti ir atvėsinti tame pat sultinyje, kuriame ir virė. Prieš teikiant į stalą, vyniotinį išvynioti iš marlės ir supjaustyti plonomis riekutėmis.