Paprasta pascha

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Nuostabus Velykų saldumynas.

Ingredientai

  • Varškė 2 kg
  • Kiaušiniai 4 vnt
  • Grietinėlė 400 g
  • Sviestas 300 g
  • Cukrus Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Džiovinti vaisiai Pagal skonį

Eiga

  1. Varškę pertrinti per sietelį ar permalti mėsmale. Į ją sudėti kiaušinius, grietinėlę, sviestą, cukrų, druską ir gerai išmaišyti. Masę sukrėsti į puodą ir, pastoviai maišant, kiek pavirti, kol ji pasidarys vienalytė.
  2. Tada nuimti nuo ugnies įmaišyti išvirtus ir susmulkintus obuolius, kriaušes, trumpai virtas ir nusausintas mėlynes. Puodą uždėti ant ledo ir iš lėto maišyti, kol masė atvėsta. Atvėsusią masę sukrėsti į plonai riebalais išteptą formą ir laikyti šaldytuve, kol visai sukietėja.
  3. Paprastą paschą bus galima lengvai išimti iš formos, trumpai ją įmerkus į karštą ( 60° C) vandenį. Padėti ant virtuvinės lentos ar plokščios lėkštės. Puošti džiovintais vaisiais

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!