Paprasta pascha
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Nuostabus Velykų saldumynas.
Ingredientai
- Varškė 2 kg
- Kiaušiniai 4 vnt
- Grietinėlė 400 g
- Sviestas 300 g
- Cukrus Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
- Džiovinti vaisiai Pagal skonį
Eiga
- Varškę pertrinti per sietelį ar permalti mėsmale. Į ją sudėti kiaušinius, grietinėlę, sviestą, cukrų, druską ir gerai išmaišyti. Masę sukrėsti į puodą ir, pastoviai maišant, kiek pavirti, kol ji pasidarys vienalytė.
- Tada nuimti nuo ugnies įmaišyti išvirtus ir susmulkintus obuolius, kriaušes, trumpai virtas ir nusausintas mėlynes. Puodą uždėti ant ledo ir iš lėto maišyti, kol masė atvėsta. Atvėsusią masę sukrėsti į plonai riebalais išteptą formą ir laikyti šaldytuve, kol visai sukietėja.
- Paprastą paschą bus galima lengvai išimti iš formos, trumpai ją įmerkus į karštą ( 60° C) vandenį. Padėti ant virtuvinės lentos ar plokščios lėkštės. Puošti džiovintais vaisiais