Panna Cotta su karamele

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Gardus desertas Panna Cotta. Lengvos kosistencijos, primenantis Creme Brulee.

Ingredientai

  • Riebi grietinėlė 500 ml
  • Cukrus 100 g
  • Pienas 125 ml
  • Vanilės lazdelė 1 vnt
  • Karamelė 50 g
  • Želatina 25 g
  • Riešutai Pagal skonį

Eiga

  1. Ištirpinkite cukrų. Tai padaryti lengviausia į cukrų įpylus šiek tiek vandens, nuolat maišant, kaitinti ant silpnos ugnies.
  2. Ištirpintą cukrų plona srovele supilkite į pieno ir grietinėlės masę. Įdėkite vanilės lazdelę. Nuolat maišant užvirinkite.
  3. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.
  4. Vanilės lazdelę išimkite. Želatiną ištirpinkite ir įmaišykite į pieno ir grietinėlės masę.
  5. Į kiekvienos formelės dugną įdėkite po šaukštelį karamelės ir užpilkite grietinėlės mišiniu.
  6. Palikite šaldytuve, kol sustings.
  7. Galite patiekti su lydytu juoduoju šokoladu. Reikėtų vienos plytelės. Taip pat riešutukais.
  8. Skanaus.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!