Panna Cotta su karamele
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Gardus desertas Panna Cotta. Lengvos kosistencijos, primenantis Creme Brulee.
Ingredientai
- Riebi grietinėlė 500 ml
- Cukrus 100 g
- Pienas 125 ml
- Vanilės lazdelė 1 vnt
- Karamelė 50 g
- Želatina 25 g
- Riešutai Pagal skonį
Eiga
- Ištirpinkite cukrų. Tai padaryti lengviausia į cukrų įpylus šiek tiek vandens, nuolat maišant, kaitinti ant silpnos ugnies.
- Ištirpintą cukrų plona srovele supilkite į pieno ir grietinėlės masę. Įdėkite vanilės lazdelę. Nuolat maišant užvirinkite.
- Nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.
- Vanilės lazdelę išimkite. Želatiną ištirpinkite ir įmaišykite į pieno ir grietinėlės masę.
- Į kiekvienos formelės dugną įdėkite po šaukštelį karamelės ir užpilkite grietinėlės mišiniu.
- Palikite šaldytuve, kol sustings.
- Galite patiekti su lydytu juoduoju šokoladu. Reikėtų vienos plytelės. Taip pat riešutukais.
- Skanaus.