Panakota

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
4 val.

Desertas, atkeliavęs iš nuostabiosios Italijos. Pats skaniausias - su šviežiomis ar šaldytomis uogomis (tam puikiai tiks braškės, avietės ir kt.).

Ingredientai

  • Cukrus 50 g
  • Želatina 1 šaukštas (-ai)
  • Grietinėlė 1 stiklinė (-ės)
  • Vanduo 2 šaukštas (-ai)
  • Vanilinis cukrus 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Trintos braškės Pagal skonį

Eiga

  1. Želatiną užpilame šaltu vandeniu ir valandai paliekame išbrinkti. Po to pašildome vandens vonelėje.
  2. Grietinėlę supilame į puodą, suberiame cukrų, vanilinį cukrų ir kaitiname ant nedidelės ugnies, kad grietinėlė sušiltų, cukrus ištirptų. Supilame išbrinkusią želatiną.
  3. Paruoštą grietinėlę supilstome į taures ir paliekame šaldytuve 3-4 valandoms, kad sustingtų.
  4. Prieš patiekiant užpilame trintomis braškėmis.

Panašūs receptai