Panakota

#desertai #desertųreceptai #gimtadieniopatiekalai #itališkipatiekalai #Šv.valentinod.receptai #velykųpatiekalai #Želė
Desertas, atkeliavęs iš nuostabiosios Italijos. Pats skaniausias - su šviežiomis ar šaldytomis uogomis (tam puikiai tiks braškės, avietės ir kt.).
Ingredientai
- Cukrus 50 g
- Želatina 1 šaukštas (-ai)
- Grietinėlė 1 stiklinė (-ės)
- Vanduo 2 šaukštas (-ai)
- Vanilinis cukrus 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Trintos braškės Pagal skonį
Eiga
- Želatiną užpilame šaltu vandeniu ir valandai paliekame išbrinkti. Po to pašildome vandens vonelėje.
- Grietinėlę supilame į puodą, suberiame cukrų, vanilinį cukrų ir kaitiname ant nedidelės ugnies, kad grietinėlė sušiltų, cukrus ištirptų. Supilame išbrinkusią želatiną.
- Paruoštą grietinėlę supilstome į taures ir paliekame šaldytuve 3-4 valandoms, kad sustingtų.
- Prieš patiekiant užpilame trintomis braškėmis.