Pakepinti baklažanai
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Skanus ir gražus užkandis - įdaryti pakepti baklažanai.
Ingredientai
- Baklažanas 1 vnt
- Ožkos sūris 150 g
- Druska Pagal skonį
- Bzilikas 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
- Mediniai smeigtukai 6 vnt
- Džiovinti pomidorai 7 vnt
Eiga
- Baklažaną nuplauname ir supjaustome išilgai (apie 3 riekės, gal daugiau, priklauso nuo dydžio). Kiekvieną juostelę padruskinkite, kad išimtų kartumą, palikite kuriam laikui, o po to nuplaukite (taip nusiplaus kartumas).
- Įpilame į keptuvę kiek aliejaus ir kiek pakepiname baklažanus iš abiejų pusių, po to nusausiname popieriniais rankšluostėliais, kad neliktų riebalų.
- Sūrį sutrinkite, supjaustykite pomidorus ir viską kartu sumaišykite. nedėkite druskos, sūris pakankamai sūrus.
- Ant kiekvieno baklažano dėkite sūrio mišinį ir susukite. Sutvirtinkite mediniais smeigtukais. Galite apibarstyti fermentiniu sūriu, jeigu mėgstate.
- Dėkite pasikepinti orkaitėje apie 15 minučių.
- Skanaus!