Orkaitėje keptos bulvės su sūrio įdaru
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Šiam patiekalui geriausiai tinka šviežios bulvės. Tada jų nereikia skusti, užtenka tik gerai nušveisti luobelę. Senas bulves reikia nuskusti.
Ingredientai
- Bulvės 8 vnt
- Baltas sūris 50 g
- Česnakų skiltelės 1 vnt
- Majonezas 1 šaukštas (-ai)
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Bulves (su odele arba nuluptas) pavirkite 15 minučių pasūdytame vandenyje.
- Nupjaukite kiekvienos bulvės viršūnėlę, šaukštu išskobkite vidurio minkštimą, kad atsirastų pakankamai didelis įdubimas.
- Išimtą bulvių minkštimą pertrinkite šakute, įmaišykite išspaustas česnako skilteles, tarkuotą sūrį ir majonezą.
- Gautą įdarą dėkite į bulvių duobeles. Bulves dėkite ant riebalais išteptos skardos.
- Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje, kol įdaro viršuje susidarys rusva plutelė.