Orkaitėje keptas guliašas su paprikomis

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Puiki idėja pietums ar vakarienei - orkaitėje keptas guliašas su paprikomis. Labai greitai ir paprastai pagaminamas bei labai sotus - šeima liks labai patenkinta ir dėkinga. 

Ingredientai

  • Kiaulienos sprandinė 500 g
  • Paprika saldi 3 vnt
  • Svogūnas 1 vnt
  • Pomidorų pasta 4 šaukštas (-ai)
  • Grietinė 4 šaukštas (-ai)
  • Daržovių Sultinys 2 stiklinė (-ės)
  • Druska 1 žiupsnelis
  • Mėgstami prieskoniai 1 žiupsnelis
  • Kmynai 1 žiupsnelis
  • Bulvės 10 vnt
  • Pienas 1 stiklinė (-ės)
  • Sviestas 50 g

Eiga

  1. Pirmiausia supjaustome kiaulieną maždaug 2 centimetrų dydžio kubeliais, bei trumpai apkepame keptuvėje ant aliejaus. Sudedame kiaulienos kubelius į indą, kuriame troškinsime.
  2. Supjaustome svogūną kubeliais ir beriame ant kiaulienos, taip pat supilame sultinį. Pabarstome druska, kmynais ir mėgstamais prieskoniais, indą uždengiame. Dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 25 minutes.
  3. Po 25 minučių ištraukiame ir patikriname ar netrūksta skysčio, jei reikia, dar įpilame sultinio.
  4. Sudedame juostelėmis supjaustytas paprikas, taip pat dedame pomidorų pastą ir grietinę. Jei norisi, kad guliašo padažas būtų tirštesnis galima įberti arbatinį šaukštelį miltų. Viską gerai išmaišome ir dedame kepti dar apie 15-20 minučių.
  5. Kol guliašas troškinasi, pasiruošiame bulvių košę: bulves išverdame vandenyje su druska, į išvirusias bulves pilame pakaitintą pieną, dedame sviestą ir triname iki kol neliks gumuliukų.
  6. Guliašą tiekiame su bulvių koše, papuošiame turimais žalumynais.
  7. Skanaus:)

Panašūs receptai