Orkaitėje kepta avižinė košė su bananais

Šefo receptai
Įkėlė: Bal 24, 2019
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Orkaitėje kepta avižinė košė su bananais

Ingredientai

  • Avižos 2 stiklinė (-ės)
  • Migdolai kapoti 1 stiklinė (-ės)
  • Rudasis cukrus 1 stiklinė (-ės)
  • Moliūgų sėklos 1 stiklinė (-ės)
  • Linų sėmenys 2 vnt
  • Kepamieji milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Cinamonas 3 vnt
  • Imbieras 1 vnt
  • Muškatas 1 vnt
  • Gvazdikėliai 1 vnt
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Pienas 2 stiklinė (-ės)
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Sviestas 2 šaukštas (-ai)
  • Vanilė 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Klevų sirupas 1 vnt
  • Bananas 2 vnt
  • Mėlynės 1 stiklinė (-ės)
  • Cukrus Pagal skonį

Eiga

  1. Orkaitė – 190C. Indą ištepti sviestu.
  2. Sumaišyti kruopas, migdolus, cukrų, moliūgų branduolius, sėmenis, kepimo miltelius, prieskonius ir druską.
  3. Kitame inde sumaišyti kiaušinį su pienu, beveik visu tirpintu sviestu ( pasilikti viršaus pašlakstymui ), vanile ir klevų sirupu.
  4. Indo dugne išdėlioti pjaustytus bananus, suberti mėlynes. Ant viršaus suberti kruopų masę ir viską apipilti pieno mišiniu. Viršų lengvai apšlakstyti tirpintu sviestu ir apibarstyti stambiu cukrumi.
  5. Kepti 35-40 min., kol viršus apskrus.
  6. Leisti kelias minutes pastovėti ir mėgautis.

Panašūs receptai