Orkaitėje kepta avižinė košė su bananais
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Orkaitėje kepta avižinė košė su bananais
Ingredientai
- Avižos 2 stiklinė (-ės)
- Migdolai kapoti 1 stiklinė (-ės)
- Rudasis cukrus 1 stiklinė (-ės)
- Moliūgų sėklos 1 stiklinė (-ės)
- Linų sėmenys 2 vnt
- Kepamieji milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Cinamonas 3 vnt
- Imbieras 1 vnt
- Muškatas 1 vnt
- Gvazdikėliai 1 vnt
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Pienas 2 stiklinė (-ės)
- Kiaušiniai 1 vnt
- Sviestas 2 šaukštas (-ai)
- Vanilė 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Klevų sirupas 1 vnt
- Bananas 2 vnt
- Mėlynės 1 stiklinė (-ės)
- Cukrus Pagal skonį
Eiga
- Orkaitė – 190C. Indą ištepti sviestu.
- Sumaišyti kruopas, migdolus, cukrų, moliūgų branduolius, sėmenis, kepimo miltelius, prieskonius ir druską.
- Kitame inde sumaišyti kiaušinį su pienu, beveik visu tirpintu sviestu ( pasilikti viršaus pašlakstymui ), vanile ir klevų sirupu.
- Indo dugne išdėlioti pjaustytus bananus, suberti mėlynes. Ant viršaus suberti kruopų masę ir viską apipilti pieno mišiniu. Viršų lengvai apšlakstyti tirpintu sviestu ir apibarstyti stambiu cukrumi.
- Kepti 35-40 min., kol viršus apskrus.
- Leisti kelias minutes pastovėti ir mėgautis.