Orkaitėje džiovinti pomidorai
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
3 val.
Šiuos džiovintus pomidorus galima naudoti visuose receptuose, kuriems reikia saulėje džiovintų pomidorų. Taip pat jie yra skanus užkandis prie duonos.
Ingredientai
- Pomidorai 4 kg
- Alyvuogių aliejus Pagal skonį
- Neprivaloma: druska, pipirai, įvairūs prieskoniai, česnakinė druska Pagal skonį
Eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki 90-95 laipsnių C.
- Pomidorus gerai nuplaukite ir nuvalykite sausu ir švariu rankšluosčiu.
- Nuimkite šakeles ir išpjaukite pomidorų šerdis. Juos supjaustykite pusmėnuliais, išimkite sėklytes ir sultingą vidinę dalį.
- Pomidorus atsargiai sumaišykite su alyvuogių aliejumi (ir kitais prieskoniais) ir sudėkite ant grotelių po kuriomis būtų kepimo indas sultims sugauti. Tarp pomidorų gabaliukų palikite 2 cm tarpus.
- Pomidorus kepkite vidurinėje orkaitės dalyje, juos patikrinkite kas 30 min. Išimkite, kai kraštinės pradės riestis, o jų dydis sumažės maždaug trečdaliu (kepimas užtruks apie 2-3 val., priklausomai nuo pomidorų sultingumo). Palikite juos atvėsti arba kepkite papildomai apie 3-4 val., jeigu norite sunkiau kramtomos tekstūros pomidorų.